ev sahibiyle kiraya her sene 100 tl zam olacak şekilde sözleşme yaptık. 10 aydır oturuyorum. 2 ay içinde sözleşmeyi yenilememiz lazım. evde oturmadan önce evin bu kdr sorunu olduğunu bilmiyordum. ayrıca apartmanda da en fazla kira veren biziz. ki ev o para için küçük. şimdi ben buna itiraz etsem. ev sahibi de kabul etmese. sözleşmeyi de yenilemesem. itiraz etsem. bir netice alabilir miyim? yoksa artık bu zamı yapmam ya da evden çıkmam mı gerekir.




 

hiç bir şarta bağlı kalmadan da sözleşmeyi yenilemeyebilirsin.

ground

sözleşmeyi yenilemezsen ama oturmaya devam edersen sözleşme üzerindeki şartlardan (yani zam görerek) devam eder diye biliyorum. Ama ihtarname çekip ben çıkıyorum dersen sözleşme bitiminde evi boşaltırsın biter.

Eğer ben zam yapmıcam, ya da değişik bir fiyattan oturmak istiyorum dersen karşılıklı diyalog ile çözmen gerekiyor.

portnoi

BK 305 vd maddelere göz atabilirsiniz. Kiraya verenin ayıba ilişkin sorumluluğunu düzenleyen maddeler bunlar. Kiralananda ayıp söz konusu ise kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim isteyebilirsiniz. Onun dışında ekonomik kriz, ülke koşulları, döviz artışları gibi sebeplerle sözleşmeye devamamına katlanmak taraflardan biri için çok zorlayıcı hale gelmişse kira uyarlama davaları ve kira tespit davaları da bir seçenektir. Ama sizin durumunuza uygun olmayabilirler.

wenlock
1

mobil görünümden çık