
ne yaparasan yap hiçbirşey değişmeyecek korkunun ecele faydası yok,
O uçaklara ben bakıyorum(ciddiyim) ve gönül rahatlığıyla biniyorum merak etme çok güvenlidir.
Yükseklik içinde dışarı izleme bişey görmezsin ufak pencereler zaten.


bir bardak viski


keyif alincak bir sey bence. ucuyorsun olm daha ne olsun.
ucak en guvenli ulasim araci. istatistikler.
bence cam kenari iste, disariyi izle. eglenirsin.


inerken ve çıkarken ağzını sıkı sıkı kapama mesela. kulakların tıkanmasın. tek tavsiyem budur. bi de çok eğlenceli, gerçek gibi değil. bi de etrafta gazete okuyan insanlar falan olacak. garipseme bunları.
ben ilk bindiğimde çok heyecanlandım ve çok eğlendim. artık bunu yaşayamıyorum. o yüzden kıymetini bil. bi de klasik kanat gökyüzü fotoğrafı çekebilirsin uçak düzken. böyle yani.


binme


biraz alkol biraz muzik cok panik varsa da biraz pasiflora


Sakız çiğne..


yükseklik korkun varsa koridor tarafında (C veya D) otur. dışarı bakmadığın sürece hissetmezsin bile.


panik yapacak bir şey yok. otobüse biner gibi bin. eheh


Karadayken bu kadar ivmeli ve uzun süre hızlanma şansını başka şekilde elde edemezsin. O kadar hızlanacaksın ki uçacak yani tonlarca ağırlığındaki şey.
Ayrıca hosteslerin ve pilotların hayatlarını bu işten kazandığını düşünürsen, bunun ne kadar normal olduğunu anlayacaksın.
www.flightradar24.com
Buradan şu anda havada olan uçakları görebilirsin. Seninki de sadece onlardan birisi olacak. o yüzden gerilme. 10 km yukarı çıkacaksın, boydan boya ege sahilini gezeceksin, cam kenarı al.


haziran ayında ilk defa uçağa bindim, hem de tek başımaydım. ve yükseklik korkusu olan bir insanım. bilerek cam kenarı seçtim. istanbuldaki minibüsler uçaktan daha tehlikeli, onu diyeyim. panik yapmana gerek yok, istanbulda toplu taşıma kullanacaksan adrenalini o zaman yaşayacaksın, emin ol.


Uçak ilk kalkışta seri biçimde yükselecek, o sırada derin nefes al. Kulakların tıkanır gibi olabilir belki, yutkunur gibi yaparsan sorun olmaz. Sonra kahvaltı servisi yaparlar (THY ücretsiz, Pegasus epey pahalı) bitki çayı vb. birşey içerek yolculuğuna devam edersin, manzara eşliğinde çok keyifli oluyor bence.
Yükseklik korkusu esasen bende de var ama uçakta manzara öyle güzel oluyor ki, etraf resim gibi geliyor. Özellikle de İstanbul'u seyretmenin tadına doyum olmaz. Bence uçaktan inince "bu zamana kadar niye bu kadar paniklemişim" diyeceksin.
