Merhabalar, bilgisayar kurtları, Linux, Windows ağ uzmanları...

Windows 7 SP1 işletim sitemli bilgisayarıma Ubuntu 12.04 sürümünü wubi ile yükledim.

Kurulum tamamlandığında wireless bağlantıda benim veya bir başkasının modemini görmedim çok ta kurcalamadan tekrar başlatıp windows olarak bilgisayarı başlattım

Program ekle/kaldır'dan Ubuntu'yu sildim ve sorun burada başladı..

Wireless hiç bir bağlantı görünmüyor. Sürücüleri sildim tekrar yükledim en sonunda tekrar windows kurulumunu yaptım aynı problem. Hiç bir ağ görünmüyor, şu an telefon internetinden faydalanıp bağlanıyorum durumum biraz acil. Yardım edenlere çok teşekkür..

 

sürücüleri silme işlemini bir windows kurulum cdsi ile mi gerçekleştirdiniz? eğer öyleyse bir ubuntu cd si ile boot edin, çünkü silmeniz gereken external diskler olabilir ve bunları windows görmez. ancak wifi görmemesi tuhaf.

youshookmeallnightlong

Sürücü silme işlemini, aygıt yöneticisinden wireless sürücülerini kaldırarak yaptım. Optik okuyucum yok malesef boot etmek için. USB wireless adaptör sipariş ettim 20 TL tutacak pahalı değilmiş. Umarım bilgisayarın kendi wirelesi bozulmuştur da bu harici ile ağları görebilirim fazla uğraşmadan.

Bir daha Ubuntu'ya dokunursam ve dokundurursam çevreme ne olayım. Denk gelmiş de olabilir ama çok sinir bozucu bir durum.

gerenkyok

ubuntu kullanmak istiyorsanız windowsu kurarken belli bir alan bırakıp, sonra ubuntuyu flash disk ile boot edin, o şekilde kurulum yapın. ubuntunun sitesinde çok basit bir şekilde anlatılıyor bunun nasıl yapılacağı.

youshookmeallnightlong
1

mobil görünümden çık