İyi akşamlar,

Aracımın vergisini internet bankacılığından ödemek isterken aşağıdaki gibi bir uyarı ile karşılaştım:

"Motorlu Taşıt Vergisini ödemek istediğiniz aracın ruhsatının sizin adınıza ait olmadığı bilgisi Maliye Bakanlığı Sisteminden alınmıştır. Motorlu Taşıt Vergisi ödemek istediğiniz aracın ruhsat sahibine ait bilgileri giriniz."

Aracı yakın zamanda ikinci el olarak birisinden satın aldım. Noterden satışını yaptık, daha sonra da emniyet bana ruhsatı posta ile gönderdi. Araç benim üzerime yani şu an. Plakayı değiştirmedim. Peki neden böyle bir uyarı alıyorum, nasıl çözebilirim? Bilgisi olan arkadaş yardımcı olaiblirse sevinirim, teşekkürler.

 

bankadan değil şu adresten ödersen sorun olmaz belki. bi dene.
intvd.gib.gov.tr

ben smyrna

Şuradan intvd.gib.gov.tr kendi kimlik numaranla (ve diğer bilgiler) sorgulama yaptığında kayıt bulunamadı falan diyorsa vergi dairesine gidip düzelttirmen gerekiyor. Yakın zamanda derken bir kaç günden bahsetmiyosan sonra düzelir diye hiç bekleme ben 1 yıl sonra gidip düzelttirmiştim. Ayrıca senin adına kayıtlı görünmüyorsa ödeme yapma daha çok uğraşırsın.

slayerrr

slayerrr, sorgulama yapınca araç benim adıma görünüyor. tescil tarihi falan doğru, satışı yaptığım gün. yine de gitmem gerekli mi?

ben smyrna, ödeme yapmama dair bir engel yok aslında ortada. sadece neden üstteki gibi bir uyarı geldi onu merak ettim.

Lethe

O siteden sorgulama yaptığında senin adına görünüyorsa vergi dairesine falan gitmene gerek yok, zaten sorun da yok yine o siteden kredi kartıyla ödeyebilirsin. Eğer bankanın internet şubesini kendi kimliğinle kullanıyorsan öyle bir hata çıkmaması gerek ama en garanti yöntem olarak o sorgulama yaptığın internet vergi dairesi sayfasından ödeme yapmanı tavsiye ederim. Çünkü olası bir hatada banka ya da vergi dairesi biz hata yaptık düzeltelim demez sen uğraşırsın yine.

slayerrr
1

mobil görünümden çık