Şimdi efendim benim elimde 400 Gb kapasiteye sahip bir Seagate HDD var.ATA bağlantılıdır kendisi.Geçtiğimiz günlerde bunun resimdeki gibi bir parçası koptu.dolayısıyla PC HDD'yi görmemeye başladı.aynısından bulmak suretiyle bu işten anlayan bir elektronikçi(aynı zamanda bilgisayarcı)arkadaşa lehimlettim.ve akabinde diskime tekrar kavuşmuş oldum.

Ancak çift Partition olan diskimin depo olarak kullandığım kısmı (yani D:\ sürücüsü) ufak tefek arızalar çıkarmaya başladı.Örneğin bazı klasörlere çok yavaş giriyor ve ara sıra donmalar yaşanıyor.Dün akşam ise bir klasöre çift tıklamam suretiyle yine aynı şey yaşandı ve PC kendini resetledikten sonra HDD'yi görmemeye başladı.Aradan bi 15 dk geçtikten sonra ise PC'yi açtığımda HDD çalışır vaziyetteydi.Şimdi o klasörlere tıklamaya korkuyorum ve benim için önem arzeden bilgiler içeriyorlar.O belgeleri ve Hard Diskimi nasıl kurtarabilirim?


 

kopan parçanın yenisi eskisinin aynısı değil veya lehimleme esnasında başka bölümler bozuldu sıcaklık yüzünden. bu tür kartlarda elle lehimleme yapılması tehlikeli oluyor genellikle.

fakat bu disk çalışabiliyor, ama belli bir süre.

yapılacak en sağlıklı şey aynı diskin kartından bulup değiştirmek. 15gb'ın kopyalanması çok uzun sürmeyecektir, parça parça kopyalayıp kurtarmak lazım. bilgisayar açılır, 5gb kopilenir, kapatılır disk soğusun diye beklenir, yeniden açılır, 5gb daha kopyalanır gibi... o değişen parça dayanamıyor çok çalışmaya.

areels
1

mobil görünümden çık