Nedir? Jaime ve Adam'dan bahsediyorum, digerleri tirt zaten de. Muhendislikten pek anlamayan biri olarak adamlarin baya saglam muhendislik isleri sergilediklerini dusunuyorum. Muhendis arkadaslar ne dusunuyor bu konuda?




 

James Franklin "Jamie" Hyneman en.wikipedia.org

He earned a degree in Russian linguistics from Indiana University.

Adam Whitney Savage en.wikipedia.org

He attended New York University's Tisch School of the Arts for acting for six months before dropping out.

--

Yani ikisinin de akademik olarak aslında pek ilgileri yok. Ben sıkı bir mythbusters izleyicisi olarak, ikisini de gayet iyi buluyorum. Sanki Jamie teoride biraz daha ağır basıyor ve daha pratik zekâlı gibi.

Baya sağlam mühendislik işleri sergilediklerini ben düşünmüyorum, yani öyle ahım şahım olan anlayamadığım hiçbir konu olmadı. Hatta birçok kez yöntemlerini eleştirdim ve haklı çıktım. Ben elektronik mühendisiyim.

desdinova

türkiye'de kaç tane gerçek mühendis var da burada soruyorsun

schwarzfahrer

Bunlardan biri Holywood filmleri için özel efektler falan yapıyormuş.Belgeselin girişinde söylüyordu.Ayrıca normal insanlara çok güzel şekilde anlatabildikleri için olayın detayını mühendislik bilgilerine pek gerek duymuyorlar sanki

murtiii

çoğu zaman konu üzerinde araştırma yapıyor ve bazen (ciddi konularda) danışmanlık alıyorlar. özellikle patlayıcı konularında hiç bir zaman kendileri tek başlarına yapmadı diye düşünüyorum.

ben smyrna

diğerleri tırt dediğin aralarında asıl mühendislik eğitimi almış ve o konuda uzman olan kişi grant.

Deathklaat
1

mobil görünümden çık