

alet durduğu yerde 2 gb ram kullanıyor. acaba bu normal mi ? 2 tane fotoğraf ekledim bilgisayarıma dair. şimdiden teşekkürler.

Az bile kullanıyor. Boş duracağına en sık kullanılan dosyaları belleğe yüklemesi lazım ki sen bilgisayarı kullanırken hızlı çalışsın.


normal aslında.. arka planda çalışan servis ve uygulamalara bakmak lazım.. aşırı bir kullanım yok. zaten yeterince belleğin var, kullanılmayan bellek bir işe yaramaz zaten. varsa kullansın, üzerine çok gitme ;)


windows 8'e geç


win 7 nin özelliği bu zaten problem yok
xp sadece anlık kullanılan programlar için ram harcar win 7 bulunan ram totaline göre kendince ayırır. ramini 2 gb a düşürsen kullancağı 600 civarı olur olmaz.
arttırabilirsin de azaltabilirsinde performans ayarlarından gelişmiş sanal bellekten extra ram verebilirsin.


bende 1.13 gb ram kullanıyordu, fazla gibi
yüklü bellek 8 gb yazıyor, sanırım durum anlaşıldı. benim 4 gb idi
