Selamlar,

Normalde bi otel ayarlamistik gidecegimiz yerde; fakat son anda Airbnb enteresan olabilir diye dusunduk. Bi hesap actim; profilim vs. bombos. Guzel bi ev gordum, tutabilirim. Sorularim ise soyle;

1) Book-it dedigimde dogrudan odemenin yapildigi, kredi karti bilgilerinin filan istendigi bi sayfa cikiyor. Buraya tum detaylari girip onaylasam dogrudan evi tutmus mu oluyorum; yoksa ev sahibinin benim profilime bakip supheye dusup talebimi reddetme hakki var mi? -ki kesin vardir. Bu durumda ne yapayim; adama mesaj atip durumumu anlatsam mi hesabi yeni actim vs. vs. diye?

2) Room type kisminda "Entire home/flat" denmis; buradan ev sahibinin bizim konaklamamiz esnasinda evde olmayacagini mi cikarmam gerekiyor; yoksa onu onceden sormak mi lazim? Hani o kadar para verip bi de tanimadigimiz adamla kalmayalim; ev komple bizim olsun kaldigimiz sure boyunca kafasindayiz o yuzden burasi onemli.

3) Baska dikkat etmem gereken bi sey var mi akliniza gelen?

Simdiden tesekkurler.

 

1 - evet öyle bir hakkı var. yanlış anlaşılma olmaması için beğendiğin evin sahibiyle önceden mesaj yoluyla iletişim kur. herşeyde anlaştıktan sonra rezervasyon yap.

2 - evet sadece sen oluyosun yani komple evi kiralamış oluyosun ama emin olmak için sorabilirsin.

3 - evi teslim alırken sahibiyle beraber bi gzin evi kırık dökük bişey gözüne çarparsa söyle. teslim ederken sorun olmasın.

aysiku

komisyon ödüyorsun. brüksel'de kalmıştım. 50 euro/gece idi sallamıyorsam eğer, ve yine sallamıyorsam toplam 10 euro gibi bir komisyon ödemiştim. tam hatırlayamadım kusura bakma.

puc

3 soru icin de, mutlaka booking isleminden once mesajlas, gorus, hatta bize indirim bile yapilmisti uzun sureli konaklamalarda..
ayrica aysiku +1

ekyil

1- book it dediğinde kredi kartından para bloke ediliyor. ev sahibine mesaj gidiyor. ev sahibi de kabul ederse para çekiliyor ve rezervasyon yapılıyor.
o yüzden önceden ev sahibine mesaj atıp sormak daha mantıklı. olumlu yanıt verirse o zaman rezervasyon yaparsın.

2- entire home/flat adından da anlaşılacağı gibi bütün ev oluyor. ama garantiye almak için daha önceden referansı olan kullanıcılardan kiralamak daha iyi.

el magico
1

mobil görünümden çık