selamlar,

bir arkadaşım şehir dışında çalışmaya başladı. gittiği şehirde beli doğrulana kadar bir ailenin yanında oda kiraladı. paraya ihtiyaçları ve bir de boş odaları varmış, gayet mantıklı geldi bana da.

ancak bu ailenin maddi durumu hakikaten kötü çıkmış, öyle ki bir kere bu da evdeyken kapıya hacizciler gelmiş. bu ses çıkarmamış hiç, biraz kapıda konuştuktan sonra içeri girmemişler ama, korkutma amacıyla sanırsam. da bu 1 olur 2 olur, eve girerlerse ne bulsalar değerli götürecekler heralde. götürmeseler bile yazarlar en azından zabıt olarak dimi?

bu bizim arkadaşın eşyalarını koruma gibi bi durumu var mı? diyelim o evde değilken geldiler mesela yani, ev sahipleri hani böle böle o eşyalar kiracımızın falan deseler elleşmezler mi onun eşyalarına? yoksa allah ne verdiyse şeklinde mi yaklaşırlar?

bundan kurtulmanın yolu var mı? arkadaş daha nerden baksan 2-3 ay kalmam lazım diyor durumu düzelene kadar. gidebilecek değerli eşyası da var hani, laptop, tv, xbox falan gibi.

 

inanmazlar götürler bence.
Dahası kiracılarının gelirini belirtmedikleri için ekstradan suçlu duruma bile düşebilirler.

basond

ev eşyası haczi kalktı. ama xboxtan emin değilim.

esenboga

@esenboga nasıl yani? kalktı derken? buzdolabı, çamaşır makinası falan gibi şeylerden bahsediyorsun sanırsam. laptop, tv falan gibi şeylerin kalkmadı mı? xbox hadi biraz lüks tüketime giriyor, evet, ama ev eşyası kalktıysa niye giriyorlar ki eve o zaman?

loveinaflipbook

elinde sözleşme varsa bişey yapamazlar aslında ama yoktur sanırsam sözleşmesi ?

saiko

valla sözleşme var mı bilemiyorum, ama sanmıyorum da açıkçası. yoksa bile yapsalar tarihini eski falan gösterip? sonra eve tipler gelince o sözleşmeyi mi gösterecekler? odanın içindekileri mi korur bu durumda?

bir de aklıma şu geldi. odayı korursa, o aile de değerli eşyalarını onun odaya koysa? o zaman nolur?

loveinaflipbook

fatura, mesela sizin arkınızın aldığı ıvırın zıvırın faturası onun üstüneyse sorun olmaz. tabi sözleşme de şart ama yoktur diyorum ben de.

saiko

faturasi varsa alamazlar kesinlikle

mazungu
1

mobil görünümden çık