Bahçeli bir evde oturuyorum (apartman dairesi) Benden önce mal sahibi oturuyordu, onların bir Golden'ı varmış ve bu yüzden apartmanla epey bir problem yaşamışlar. Ancak ben yine de bir köpek sahiplenmek istiyorum. Nasıl olur, apartmanla sorun olmaması için ne yaparım bilemedim. Var mıdır bir fikriniz?




 

Komşularınızdan "sorun değildir" mealinde bir kağıt alabilirsiniz ama duruma bakınca vermezler. Bir de yönetmeliğe bakın, ev hayvanıyla ilgili bir madde var mı. Yöneticiyle konuşun kısaca.

whoosie

daha önce sorun olduysa mutlaka yine olur. etrafımdaki köpek sahiplerini ne hikmetse herkes apartmandan atmaya çalışıyor, imza topluyor vs.

Sarix

yangına körükle gitme.

sen git ben geliyorum

bazı insanlar hayvanlara karşı çok tahammülsüz.tekrar sorun olabilir.

rock n roll

birincisi apatman yönetmeliğini kontrol edeceksin. eğer aksi bir madde yoksa kimse sen köpeği aldıktan sonra bir şey yapamaz. ama huzurunu kaçırırlar o ayrı.

ikicisi cins önemli değil denir ama cins önemlidir. her ırkın belli bir standardı vardır ve buna genel karakterleri de dahil. bazı köpekler havlamaya daha yatkın olur fln. bu yüzden apartmanda bakmaya uygun köpek seçeceksin. barınaktan aldığın köpeklerde ise genelde (trde pek çok cins köpek bulunuyor.) şansına kalmış köpeğin karakteri. husky görünüşlü bir labrador alabilirsin mesela.

ama cins de olsa barınaktan edinmiş de olsan köpek köpektir. EĞİTİM zorunludur. trde köpeğini doğru düzgün eğiten çok az köpek sahibi var. sorunların çoğu da buradan çıkar. (baştan tahammülsiz, önyargılı insanları saymazsak.)

bu nedenle bir sürü makale, kitap vs okuyup, araştırıp (ki bunları köpek gelmeden yapmak gerekir) köpeği eğitmeye hazır olmak gerekir.
eğitimli bir köpek nasıl davranacağını bilir. sorunsuzca yaşarsın.
yani en temel çözümün eğitim.

goldentitan

apartman sıkıntılıysa rahat nefes aldırmazlar. besleme bence.

durdenist
1

mobil görünümden çık