İnsanlık halidir, hasta oluyoruz. Genelde şahsımın hastalıkları hafifmeşrep olup soğuk algınlığı ertesinde kesik öksürük ve burun tıkanıklığı olarak gerçekleşir. Yanlış anlaşılmasın napim needim diye sormayacağım. Doktoru var hastanesi var kliniği var.

Benim soracağım soru yıllardır merak ettiğim ama bir türlü bir doktora sormayı akıl edemediğim, sorsam da cevabını alabileceğimden emin olamadığım bir şey. Bu tip soğuk algınlığına yakalandığım zaman önce çok afedersiniz burnum tıkanıyor. Ama işin ilginç yanı, burnum tek taraflı tıkanıyor ve tıkanan burnumun tıkanan tarafı ayağa kalktığımda tekrar açılıyor. Çekiyorum bi güzel oturuyorum tekrar ve yine tıkanıyor. Niye böyle bu yahu? Bunun bilimsel bir açıklaması var mı? Varsa eğer o yoldan yola çıkarsak otururken de burnumuzun tıkanmasını engelleyebilir miyiz?


 

soruya cevap olmayacak ama bende de var öyle bir şey. hatta sağa yattığımda burnumun sağ tarafı tıkanıkken, soluma döndüğümde afedersiniz sümüğün sol tarafa doğru yavaşça gittiğini hissederim.

temasettin

basınç farkı veya yer çekimiyle(ya da ikisi birden) bağlantılı olduğunu düşünüyorum ben. kendi başıma da geldiğinden.

jangara

kafanızın konumu yere olan eğimiyle alakalı yer değiştiren yaramaz sümükler sorumuzun cevabı efendim.

atrin

bendede oyle oluyor sahsen . tıkanmayan burun delıgıne parmakla bastırıp sumkuruyorum oh mis .

the end of dreams

o değil de fizyoloji (sistemlerin normal işleyişi) hocamız şunu dediğinde dumur yaşamıştım. insan zamanın çoğunda tek burun deliğinden nefes alıyormuş. Bi o tıkanıyormuş. Bi öbürü. hala inanmalı mıyım emin değilim. ama şu durumda tek bir burun deliğinin tıkanması her halükarda normal görünüyor. Hava yollarının elastikiyetiyle ilgili bir problem de olabilir. ayağa kalktığında bir şekilde daha sert olan hava yolları oturduğunda daha elastik hale geliyordur ve kapanıyordur. Oturma şeklinle alakalı olabilir belki ama gerçekten gizemli bir oluş. Merak etmekte sonuna kadar haklısın bence :D

cop ev misali beyin
1

mobil görünümden çık