yılda yüzlerce milyon iphone, ipad, mac vs..satan bir dev'den bahsediyoruz. yüz milyonlarla ifade edilen üretimi çindeki foxconn'a yaptırmak çin'in ekmeğine bal sürmektir. o değilde şimdi aklıma geldi, deli gibi ürün satıp paranın mına koyan apple ve diğer şerefsiz teknoloji firmalarının kendi ülkelerinde insanlara ekmek vermesi gerekirken işcileri sömüren bir firma ve ülkede üretim yapması nasıl bir doymamışlıktır.

dokunmakalbime

daha da elit bir klansmana sahip olmak için olabilir.

periphery

fiyatlara daha da giydirecekler. obama yönetiminin politikalarından biriydi çine kayan üretimi amerikaya geri çekmek.

lpgli tosbaga

milli marka gibi zaten, amerika'da üretmek istemesi de bu açıdan çok normal. tabi olay manevi değil. bunun üretimi var, istihdamı var, ulaştırması var. ayrıca çin ile bağlantılı çalışmaktansa bütün üretim kanallarını bir yerde toplamak daha avantajlı gelmiş olabilir son araştırmalarında falan.

nıç

Simdi soyle bir gercek de var ki yakit fiyatlari dolayisiyla nakliye fiyatlari 80 lerdekinden cok farkli. Cin hala daha ucuza uretse de artik ilk zamanlardaki kadar avantajli degil. Bu hamle (hukumetin de tesvikiyle) ileriye yonelik bir stratejinin ilk adimlari olabilir. Hele apple gibi bir devden geldiginde bence hic hafife alinacak bir gelisme de degil.

chavezding

üretimi çinden alacaklarını hiç sanmam.
Montaj kısmını amerikaya alıp biz ürettik biz ürettik diye sevinirler tahminimce

thewishcaster

çünkü eleştiriliyorlar. geçen sene steve jobs ölmeden önce baya konuşulmuştu. amerika'da işsizlik artıyor neden bütün ürünleri çin'de üretiyorsunuz diye. ben öyle biliyorum. hatta steve "no jobs" esprisi vardı.

raikkonen
1

mobil görünümden çık