Bunu yapmak için hangi dillerin, neden tercih edilmesi gerektiği hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok yararlı olacaktır.

hemen hemen her dil ile yapılır bu işlem. ama ben size wordpressi öneririm. hem ücretsiz hem geliştirilebilir bir sistem.


php derim zira hem linux hemde windows sunucularda çalışabilir bunun yanında php ile yazdığımdan dolayı şunu söyleyebilirim çok fazla destek bulabilirsin hazır fonksiyonlar kullanabilirsin internette üyelik sistemi veya herhangi şeyler için birçok class örnekleri mevcut :) ve anlaması da zor değil


Anladım. Kendisi CSS'te ısrar ediyordu bunun sebebi ne olabilir?
Siteyi photoshop'ta ayarlıyor ayrıca, bir yararı olur mu bilmiyorum not düşeyim dedim.


css ile görsellik kazandırabilir. yani html ile ayarlanabilir. manuel olarak güncelleme yapılır.


css php asp ya da ne bileyim java gibi bir dil değil css'te tasarımı tanımlarsın üyelik sistemi gibi şeyler yazamazsın. örneğin bir web sitesinin h1 etiketli yazılarının hepsini italik olarak yazdırmak istersen css ile bunu kodlayabilirsin ama css ile kullanıcı panelli bir site ya da haber scripti gibi birşey yazamazsın :)
Ve de şuan ki web tasarımların hepsi css ile yapılır yapılmazsa büyük kargaşa olur zaten değişik çözünürlüklerde tasarımlar ortaya çıkar abudik gubidik olur :D
saygılar


O tür işlerden bizden çıkık olacak. Yani o tür işleri yaptırmak istiyorsa firma başka inanlarla ilişki kuracak. Mantık buydu.
Anlattıklarınıza bakılırsa CSS'ye kayıyorum. Bunun Dreamweaver'ın HTML için olduğu gibi bir operator programı var mı son olarak?


yani css kodu yazdığında tamamlayacak bir program falan kullanmadım zira bi süre sonra css kodlarını yazmaktan sıkılıyorum sonra kopyalayıp duruyorum fakat sonra da kodların yazılımını unutuyorum :D notepad++ kullanıyorum hem php hem css için


css her halükarda olacak zaten. kendisi için en mantıklı metod wordpress'e tema yapmayı öğrenmesi.
wordpress dediğimiz dalga php html css javascript mysql gibi teknolojilerin kullnılmasıyla oluşturulmuş bir altyapı.
her halükârda en azından html ve css ile içli dışlı olması gerekecek.


arkadaşlar muhtemelen sorunuzu yanlış anlamış psd bi tasarımın çizilip aktarılması olayına kısaca "psd to css" deniliyor, veya sektörel jargon ile psd css döküm. bu işi yapan arkadaşlara front-end developer diyoruz. bilmesi gerekenler html,css ve javascript veya js bazında jquery gibi bi framework olabilir. neden bunlar tercih ediliyor gibi bi soru anlamsız olur zira bu bi tercih meselesi değil zorunluluk. alternatifi yok.
mysql dediğiniz bu database gereksinimleri optimizasyonu tasarlanması efendime söyleyeyim üyelik sistemi vb. fonksiyonel işlemler back-end developer arkadaşın sorumluluk alanına girer sizi bağlamaz bunlar sizden talep edilmez.
