bu yıl dikey geçiş yaparak işletme 3. sınıfa kayıt oldum. hay bin ladin, keşke kayıt olmasaydım diyorum. 9 ders var. hadi 9 dersin 9'undan da geçeceğimden değil, maksimum 4-5 ders geçeyim diye umutlandırıyorum kendimi.

arkadaş bi ben mi malım anlamıyorum konuları? hayatım boyunca ilk defa böyle terimler görüyorum, sözelim iyi değil, ezberim yok denecek kadar az. liseden beri hep elektrikle uğraştım, garip geliyor bu konular.

öneriniz nedir? nasıl çalışmalıyım? mesela;
iktisada giriş dersinin sözel bölümünden hiç bir şey anlamadım, ancak grafikler aklımda kaldı, formüller aklımda kaldı. keza muhasebe dersleri için de aynı şey geçerli. sözel bölüm aklımda kalmadı, formülleri şak diye kağıda yazabiliyorum.
bir an evvel bitirip askere gitmeye niyetlendiğim için, bu mesajda bol bol panik havası vardır. yumurta-kapı ilişkisine değinmiyorum bile...

 

Dersanelerin özetli kitapları oluyor. Mesela bir dönemdeki bütün derslerin bir kitapta. Konular öz ve özet bir şekilde anlatılıyor. Birkaç da test oluyor her ünite için. Sorular bunlara çok benzer çıkıyor. Konuların özet olarak anlatılması faydalı olabilir. Bir de benzer soru göre göre, anlamadan da cevap verir duruma gelinebilir. Olabilir yani, çok emin değilim.

perferil

www.aofforum.com

bu siteye üye ol. geçmiş yılların soruları ve bazı derslerin kitap özetleri çıkarılıp paylaşım yapılıyor. ayrıca bana özel mesajla ulaş 4. sınıfın tüm kitap özetlerini sana yollarım. 3. sınıf setimde vardı ama sildim yanlışlıkla. dediğim siteden indirmiştim hepsini.

çok geçtim o yollardan. ula kursa gitsen senden ders başı 250-300 istiyorlar. kitap alsan ateş pahası.

1tam1ayran
1

mobil görünümden çık