selamlar,

çok severek kullandığım ve bayağı işimi gören sandisk usb belleğim kayboldu. işim için sık sık ihtiyacım oluyor. dolayısı ile yeni bir tane almam gerekecek.

usb 3.0 alayım diyorum hazır almışken. ama kapasite olarak kararsız kaldım. genelde içine eğitim videoları atabilirim, kafadan 2-3 gb tutar onlar. bunun yanında diğer rutin belgeler vs için de en az bi 4-5 gb gerekli. kafadan 8 etti zaten. bunun yanında taşınabilir programlar da kullanabilirim, usb 3.0 olacağı için büyük boyutlu programların başlama süresi de iyi olur gibime geliyor.

bu durumda 16gb kafadan gider gibime geliyor. daha fazlasına ihtiyaç duyar mıyım ki? siz neler için kullanıyorsunuz belleklerinizi? başka kullanım amacı tavsiye edebilir misiniz usb 3.0 için? bir kere alayım uzun süre götürsün istiyorum...

 

sandisk 32 gb den al haftasonu vatanda indirim olur ordan yardır

veilofsin

Sen bence bütçeni yaz. Kapasite meselesi de çözülür böylece. Sonuçta bazı şeyleri istesen de alamayacaksın.

Bir de şunu not düşeyim; her USB 3.0 bellek aynı ayarda değil. Öyle USB 3.0 bellekler var ki, okuma-yazma hızları içler acısı. USB 2.0'lardan bile düşük. Üretim amaçları bile belirsiz.

ahmetcan44

işletim sistemi falan kurmayı deneyen var mı peki belleğe? performanslı olur mu? seyahatlerimde işimi görebilir belki bir ihtimal... ama emin değilim, çünkü o zaman boyut fazla artar galiba, dimi?


edit: 16gb düşünürken şunu almak istedim, bence performansı gayet iyi:
www.vatanbilgisayar.com

aklımdaki tek soru "kapasite olarak daha yukarı çıksam mı?" şeklinde. işim için de kullanacağım ve çok uzun süre kullanmayı amaçladığım için (tekrar kaybetmezsem tabii) bütçami bunun üzerine çıkarabilirim...

loveinaflipbook

USB'ye Slax falan kurduğumu bilirim. Gerçi kurtarma amaçlı olduğu için pek deneyemedim ama kullandığım süre zarfında sorunsuzdu. Windows kurulur mu, kurulsa da stabil olur mu, en ufak fikrim yok.

www.teknoblog.com

www.everythingusb.com

Extreme performans olarak güzel gibi. Fiyatı da eh işte.

ahmetcan44
1

mobil görünümden çık