selamlar,

az önceki sorumu sorunca düşündüm de bir. şimdi bu başlıktaki gibi yine soruyorum:

bir tane böle 4"-5" arası ekranlı bir smartphone mu tercih etmeli tek başına? yoksa taşıması kolay bir minik cep telefonu ve bunun yanında 7"lik bir tablet mi?

yani artık günümüzde ekran boyutu da önemli olmaya başladı gerek uygulamalar, gerek de web sayfalarındaki detaylar yüzünden. bir de tabletlerde ebook okumak, video izlemek daha az göz bozucu gibime geliyor.

bunu yanında da 2 cihaz taşımak sıkıntılı olur mu acaba diyorum, ama sonra da genelde ufak da olsa bir çanta oluyor hep yanımda diyorum kendi kendime. ama sonra da 4"-5" lik bir telefon her gün her an cebimde olunca acaba sıkıntı yaratır mı? yoksa iki cihaz taşımaktan daha mı iyi? ama tabletle işim olmasa onu yanıma almasam da olur belki. ya da acaba "milletin ne dertleri varken ben neleri dert ediniyorum kendime böyle" mi?

sizce hangisi e teknoloji serverler?

yani, atıyorum, nexus 4 mü? yoksa herhangi bir ufak telefon (3G'li falan da olabilir android de olabilir yani, nokia 3300 da değil yani yuh artık!) ve yanında nexus 7 mi?

yoksa aynı bağlamda iphone 5 mi? yoksa yine bir telefon (yukarıdaki gibin) ve ipad mini mi?

önemli not: aletlerin özelliklerini göz ardı edelim lütfen, konumuz ekran boyutu ve taşınabilirlik ve kullanış kolaylığı ve pratiklik ve benim kafayı yemişliğim.

 

tableti 10.1 inch türü bir şey istesen daha mantıklı olabilirdi ama 7" tablet istediğine göre büyük bir telefon almak daha mantıklı geldi bana. nexus 7 + bir telefon almak yerine bir galaxy note 2 almak çok daha kullanışlı olacaktır diye düşünüyorum. nexus 7'yi çok sevdim aslında ama note 2 gibi bir seçenek varken gereksiz kalıyor gibi.

tek dert edinebileceğin nokta cebimde o kadar büyük şeyle mutlu olur muyum? bunu kendine sorman lazım aslında. sürekli elinde nexus 7 ile dolanamayacaksın daha bir görgüsüzlük olacak. diğeri telefon olduğu için en azından sürekli yanında bulundurabilirsin. tabletle gezince bu ne görgüsüzlük diye bakıyor insanlar.

wildkiller

3.8 inçlik ekranı olan akıllı telefonum var ama artık yetmiyor, kuzenim note 2 almış aşık oldum telefona. tabii ki o kadar para vermem telefona ama ikinci el atrix 2 falan düşünüyorum.

tablet + dandik telefon muhabbetine ise bence büyük ekranlı telefon al kurtul. paran varsa note 2 al. olmazsa s3

mattiadestro

note2 olmadı s3 +1

fifi

Nexus 4 alırsan başka bir şeye ihtiyacın kalmaz bence.

7 inç tabletle hiçbir şey gitmez çünkü küçük bir boyut. Belki renksiz ekranlı, düz bir telefon olabilir, sırf telefon-mesaj için.

3,2 inçlik Live With Walkman kullanıyorum Android telefon olarak. Hediye New iPad gelmişti, 9,7 inç. İki farklı işletim sistemi ve bariz derecede büyüklük farkı için sorun olmuyor. Fakat dediğim gibi, bariz fark olmadıkça gereksiz. Nexus 4'üm olsa, sanırım ikisine de ihtiyacım olmazdı.

ahmetcan44
1

mobil görünümden çık