doktor değilim ama nöbet geçiriyor. büyük olaslıkla da üşütmüş yiğneniz. çocukken bana da çok olurdu üşüttüğümde. ama kesin tanı ve tedavi için bir hastahaneye gitmek daha yararlı olacaktır.
doktora götürmek lazım doğrusu.
kesinlikle örtmemek, hatta üstündekileri çıkarmak lazım. koltuk altlarına soğuk ıslak havlu yerleştirin. atletine kadar herşeyi çıkarın.
en dogrusu doktordur. bilincsiz ilac da vermeyin cocuga. benim karaciger iflas etmisti bu grip ilaclari yuzunden.
37.7 cok yuksek ates degil, ozellikle cocuk icin.
Ateşli olan hiç bir hastanın üstü örtülmez , hatta biraz soğuğa kaçan ılık suda duş aldırılır.Havale geçirir maazallah amman diyim.
teyzem şöyle der eğer ateşi yoksa ve titreme , üşütme geliyorsa üstünü açmaya gerek yok , ateş geldiği zaman üstünü örtmeyin.
gecmis olsun hasta oluyor olabilir. 37,7 ye ates denmez korkulacak bir sey yok, ama uzerini atesi varken ve yukselirken ortmeyin.Sakin!
Boyle titreme bircok hastalikta ortaya cikabilir, ama aklima mevsimsel ve prodromal olarak birden su cicegi geldi niye ise.(kaale almayiniz,sadece tahmin)
gecmis olsun, doktora goturmeyi ihmal etmeyin cocukta, bir de sakin aspirin vermeyin, atesini parasetamol ile dusurun.
Su anda goturemiyor ve sabaha goturebilecekseniz de, atesinin yukselmesine engel olunuz. 38 i gecerse ve daha da yukselirse beklemeyin, acile goturun.
vücutta yaygın bir enfeksiyon olduğundan(ki bunun menşei bademciklerden tutun da sidik kesesine kadar olabilir) ötürü,vücut bir savunma mekanizması geliştirir ve cillop gibi yaşayan patolojik etkenlere(hastalık yapıcılar diyebiliriz) "al sana ateş!yan mendebur!" der.
bu yangı dediğimiz mekanizmanın devamıdır ve aslında ateş düşürücülerle(eğer ateş beyni etkileyecek seviyede değilse) vücuda destekten çok köstek olunur.burda amaç ateş eğer tehlikeli boyutta değilse(40-41.5 ve üstü) hastayı rahatlatıcı yaptırımlarda bulunmaktır.üst örtmek v.b. tehlikelidir.ılık bir duş rahatlatıcı olabilir.
en yakın doktora başvurmak en etiğidir.