ciddi derecede mikrop kapmış galiba...hiç keyfi yok hayvanın gözünü açarken zorlanıyor ve de gözünü sadece çok ani ses felan olunca açıyor....durumun vahim yani ise yeni bir işe girdim ve daha maaş almadım sadece temel ihtiyaçları karşılayabiliyorum....veterinere götüremiyorum anlayacağınız...bu hayvanın nesi var ve neler yapabilirim...yardım bekliyorum...




 

kaç kere bu durumu gördüysem denedim işe yaradı. bildiğin çay var ya demlikte soğumuş halde kalan, onunla pamuğu ıslayıp nemli halde silin gözünü. çok iyi gelir.

taqster

en yakın zamanda bir veterine götür.Yoksa gözünün kör kalma ihtimali var.enfekte bir durum varsa çay falan işe yaramayabilir

erenu

Eczaneden gentagut isimli göz ve kulak damlasını alıyorsunuz. İnsanlar için bu, reçetesiz veriyorlar, 2,5 lira falandı. Günde 4-5 defa eşit aralıklarla damlatıyorsunuz. Birkaç güne hiçbir şeyi kalmaz. Aynısı bizim ufaklığa da olmuştu, şıp diye çözdü. Bir daha da olmadı.

Ek: Geçici çözüm olarak @taqster'in yöntemi de gayet etkilidir. O şekilde nükseder mi emin değilim, o yüzden geçici dedim.

ahmetcan44

çayla gözünü silin. çay sıcak olmasın ılık olsun. pamukla silin ama.

elektr10

öncelikle oda sıcaklığında çaya pamuk batırılıp göz siliniyor.sonra eczaneden alınmış terramycin merhem pisinin göz kapaklarının arasına hafifçe sürülüp, göz kapatılıyor,üstten elle hafif masaj yapılıyor ve kendi haline bırakılıyor.(günde iki kere uygulanabilir) eğer yapabilirsen göz kapağı içine de sürebilirsin ama el alışkanlığı gerekir, canı yanmasın.defalarca denenmiş ve sonuç vermişitir. geçmiş olsun.

zuppa

ahmetcan arkadaş 'emmime yaradı seninkine de yarar' modunda bir ilaç tavsiye etmiş bulunmuş ancak eğer viral bir durumsa daha kötüleşir. basit ve çok pahalı olmayan bi ilaçla geçebilir. bu hafta kuru mama yemez de pişirdiğin ciğeri vs yer, ilacı da alırsın o parayla. ayrıca anlayışlı vetler de var.
zuppa da teramisin demiş. nayn. ben de eskiden her göz hastalığına uygulanabildiğini sanıyordum, büyük hataymış.

kediebesi

@kediebesi, emmime falan yaramadı. Kedime yaradı. Emmime yarasa emmime yaradı derdim.

ahmetcan44

ayrıca sadece gözü hasta olmayabilir. üst solunum yolu enfeksiyonunun ilerlemiş hali göze de vuruyor. yani ilacı istediğin kadar gözüne sür iyileşmeyebilir. antibiyotik kullanması gerekebilir.
veya yaralanmıştır, bu da mümkün.
sonuç olarak veterinerin görmesi gerek, buradaki her laf varsayımdır.
@ahmetcan onebigphoto.com

kediebesi

Fotoğraflarını ve başka şikayetleri olup olmadığını belirtirseniz daha fazla yardımcı olmaya çalışabiliriz.

mastor
1

mobil görünümden çık