programı öğrenmeye daha dün başladım. boş vakitlerimde ilgileniyorum. bir elektrikçi olarak işime ne kadar yarar bilemiyorum.

neyse. programın 2013 versiyonunu kullanıyorum.
sorum şu: mesela bir box oluşturuyoruz;
1) oluştururken kendisi belli bir renk veriyor ve o renkte kutu oluşuyor. kendim rengi belirleyip oluşturduğum zaman, yine kendisinin belirlediği renkte oluşuyor. kutu oluşturduktan sonra rengi değiştirebiliyorum, ama bu kafamı kurcaladı.
2)video dersinde gördüğüm üzere, anlatan kişi art arda kutular oluştuyor. bu kutuların her biri farklı renkte oluşuyor. atıyorum, kırmızı-mavi-sarı-lacivert vs. nasıl oluyor bu?

 

normali o zaten. tüm objeler rastgele bi renkte oluşuyor. nesnenin özelliklerinden rengini değiştirebiliyorsun ki bu çok basit bi durum; asıl renk değiştirme, kaplama, ışık yansıması vs olayları material editor.den hallediliyor.

dahinnotha

Takıldığın şeye bak canuuuum, rastgele atar renkleri. Sen hele bir buzdağının aslını gör. :D

faith no more

faith+1
hahahha çok komik ya . ilk soruyu okudum dedim ikincide belki adam akıllı bi şe sormuştur. bugün başladığın çok belli. renklerin hiç ama hiç bir takılacak sorun hale getiricek bir yanı olmamalı. ama renk belirleyip her yapacağın box u aynı o seçtiğin renkte yapabiliyosun. ki bence boşver güzel güzel çıkıyor işte farklı farklı . yeni başladıysan zaten birden çok boxlada pek işin olmamalı. sen önce ilk yaptığını bi modelle. kolay gelsin . inşallah öğrenirsin güzel program

enerji muhendisi

hey ya, ne mal insanlar var. arkadaş başlıkta ne yazdım kör müsün lan sığır?! basit bir soru yazmışız.

kaldı ki 10 tane kutu oluşturduysam hepsi aynı renk amk. hepsi farklı olsa zaten soru sormazdım.

eternal_soul

He la malız biz. İnsanlık hali tam anlamamış olabiliriz, ne diye hemen mallığımımızı sığırlığımızı koyuyon.

Objenin birini seç, sonra oradan renginin üstüne tıkla. "Assign random colors" işaretli mi?

faith no more
1

mobil görünümden çık