selamlar,

şimdik olay şu. börek yapıcam, ancak hazır yufkayı nemlendirmem lazım. direk ıslarsam hamur olur. Bu nedenle sprey şeklinde su sıkmam lazım.

Ancak şu an evde sprey şeklinde su sıkabileceğim, bi tek eski bi kolonya şişesi var. Şimdik bu şişeyi güzelce yıkasam, spreyini epeyce sıkıp temizlesem, yinede içinde kalabilme ihtimali olan çok çok eser miktardaki kolonya bir tehlike teşkil eder mi?

DÜZELTME:
ürün rebul lavanta kolonyası,
içerik:
alkol, parfüm, benzyl alcohol, benzyl benzoate, coumarin, citronellol, limonone, linaool , deiyonize su. yazıyor üzerinde.

 

İçeriğine bakman lazım. Bazı kolonya markaları saydığın durumları önlemek için etil alkole kolonya yapıyor. Ama kolonyaların çoğu metil alkolden yapılır ve metil alkol kör eder, öldürür...

bigbaddawg

Küçükken kolonya içtiğimi hatırlıyorum ve hala sağlamım, buna dayanaraktan bir şey olmaz diyorum :)

Haldamir

adamlar içiyor onu güzel kardeşim. gönül rahatlığıyla kullan spreyi. ayrıca anadolu da yufkalar elle ıslatılır. kaseye su koyup elini içine daldırıyorsun sonrasında elinde kalan su damlacıklarını yufkanın üzerine doğru sallıyorsun.

islergucler

elinizi suyun altına tutup elinizle yufkanın üstüne suyu serpebilirsiniz. ben hep öyle yapıyorum hamurlaşmıyor da. yani bu kadar uğraşmanıza gerek yok gibi.

allie

O şişede kolonya kalmamıştır, ki hadi var diyelim bunu da yufkaya sıktın bu yufka fırında pişerken alkol kalmaz ki. Olay alkol değil ama tadını etkileyebilir az da olsa.

lpgli tosbaga

Riski toptan ortadan kaldırmak için bir kaseye su doldurup, içine parmakları batırıp öyle de su fıslatabilirsiniz. Birisinin yüzüne su serper gibi işte.

Savina Y.

metil alkolden ise öldürür bile.

lathspell

16 yaşındayken 1 bardak dolusu kolonyayı su diye kafama dikmiştim, yarısını içmiş bulundum, boğazım ve midem çok fena yanmıştı ama hiç bir şey olmamıştı.

dapda
1

mobil görünümden çık