Selam arkadaşlar,

Şimdilik sadece mail için kullanacağım bir domain almayı düşünüyorum. Google apps işimi görür gibi duruyor.

Bu işlerden amatör düzeyde anladığım için, merak ettiğim şu:

Şimdi domainimi google apss'ten alsam (o da godaddy'den alıyor sanırsam)1-2 ay sadece mail kullansam, sonra aynı domainin sitesini yapmaya karar verdiğimde hosting işi nasıl olacak?

mesela türkiye'deki bir hosting şirketinden paket alıp, e-mailimi google üzerinden kullanmaya devam edebilir miyim?

bir de google apss'i önerirmisiniz? daha iyi birşey varsa önerilere açığım.

uğraşıp yanıt veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

 

İkinci sorun, evet. Ben şirket sitemizi öyle yaptım, host natro'dan, mail Google Apps'ten. Çok da güzel oldu. Öneririm, bildiğin Gmail kalitesini şirket mailine taşıyorsun, değiyor bence.

roket adam

go daddy üzerinden istediğin gibi cname/a/mx vs kayıtlarını düzenleyebilirsin. istediğin sunucuya yönlendirebilirsiniz.

cevab veremedi

yanlış bilmiyorsam, hosting almadan, apps ayarları yapamıyorsun? daha doğrusu ben hep hosting de alıp genelde cpanel üzerinden yaptım. domainlerimi gkg.netten alıyorum. onda cname/mx vs ayarları görmedim.

ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın

4 farklı alanadında kullanıyorum Google apps, 4'ünü de bilinçli olarak blogger üzerinden satın aldım, mx ayarları ile kasmayayım diye. bunlardan 1'i kendi sunucusuna sahip (mail hariç), 1'i url forwarding ile başka bir alanadına yönlendirilmiş durumda. 2'si blogger'da bloglara yönlenmiş durumda.

blogger'a yönlenmiş olanlardan birinin ayrıca sub-domain'lerinden birinde bir wordpress blogu var (self hosted).

diyeceğim o ki, blogger üzerinden alın 10 dolar'a, istediğini ayarı kasın.

cevab veremedi
1

mobil görünümden çık