[q]
(6) 

Aihm

Dynamole #515193
Bu mahkemeye başvurup ülkeyi nasıl şikayet ediyoruz acaba? Mesela ben "yurt dışından alışveriş özgürlüğüm kısıtlanıyor" diye aihm'ye başvurabilir miyim? Yoksa LG Nexus 4 çıkınca 350 dolarlık telefona 1400 lira vermek zorunda mıyım her zamanki gibi?




 

avukata para yetiyorsa neden olmasın. astarı dışından pahalıya gelir gibime geldi dava mevzusu.

varg

Örnek olarak soruyorum ya, baya kasıntı bir iş mi oluyor anlamında. Bir de böyle küçük şeylerle de ilgileniyorlar mı acaba

Dynamole

Önce iç hukuk yollarını tüketmen lazım. Yani anayasa mahkemesine kadar sırayla başvurmalısın sonra AIHM'ye başvurursun ama onlarda sana devletin ergi politikasının kendilerini ilgilendirmediğini söyleyip kapatırlar dosyayı.

edit: küçüklük büyüklük meselesi değil eğer taraf devletlerden birisi senin haklarından birini kısıtlıyorsa. Ki bu hak mallarının zorla kamulaştırılması da olur, adil yargılanmama da olur, işkence de olur. O zaman AIHM davaya bakıyor.

lpgli tosbaga

Olan yine vatandaşa oluyor yani. Peh.

Dynamole

Yani haksızlık herkese yapılırsa sorun olmuyor, o da enteresan

Dynamole

Hayır herkese yapılıyorsa bile başvurabilirsin dünyadan haberi yok o cevapları verenlerin. Önce yerel mahkemede dava açıyorsun. Ona temyiz hakkı verilir temyize gidiyorsun yargıtaya. Ordan döndü. Duruma göre danıştay var. Ama bu durumda yok. Ordan anayasa mahkemesine başvuruyorsun. Ordan da döndü, işte sonra aihm. Ama inan ızdırabın o kadar dravdan ki aihmdeki memurları temiz bir güldürmekten başka işe yaramaz.

esenboga
1

mobil görünümden çık