[q]
(5) 

uyku hafifliği

dahinnotha #513730
"top patlasa uyanmam" diyen insanlar ile yere "iğne atsan sesine uyanırım insanları" arasındaki farkı oluşturan etken ne?
----
uykum çok hafif! çok da fazla uyumuyorum, gün içinde uyku ihtiyacı hissediyor, gece uyuğumda ise alarmımdan erken uyanıyorum. terliyorum uyanıyorum, üzerimdeki rahatsız ediyor uyanıyorum, rüya görüyor, acıkıyor, susuyor.... uyanıyorum, vs.

alarmımdan önce uyanmadıysam, alarmın çalması ile hemen uyanablliyorum. alarmın sesi yüksek değil ve artarak modunda, ya da titreşimde oluyor. bu yeterli.

iyi yanları var, kötü yanları var elbette uykunun hafif olmasının. peki neden? nasıl? etkileyen faktör ne uykunun ağırlığını?

 

bulursan bana da söyle. sebeplerini bilmiyorum ama sonuçları sabahları sanki hiç uyumamuş gibi kalkmak, akşem tavuk gibi erkenden uykunun gelmesi, gün içersinde yorgun ve uykusuz hissetmek vs.

bence uyku kalitesi denen şeyle alakalı. hani şu uyku evreleri var ya rem, vs falan, derin uyku evresine geçemiyoruz. vücut uyuması gerektiği gibi uyumadığı için de, sabah kalktığında sanki hiç uyumamış gibi oluyorsun doğal olarak. sürekli bir tavşan uykusu hali.

sebebi? paraya kıyabilsem uyku merkezlerine gidicem ama çok pahalı.

halanne

güdülenme ve huzur katsayısı. huzursuz olan, sorunlarla boğuşan insanlar uykuya zor dalarlar, yüzeysel uyurlar, döner dururlar yatakta.
sorunsuz kişi uykuya koayca dalar,sığır gibi de uyur. ha bunu etkileyen fiziksel yan faktörler de var: fiziksel aktivite, enerji yoksunluğu, yetersiz beslenme vs..
alarmı kurman güdülenmedir. ilk birkaç gün çalınca uyanırken, belirli süre sonra alarmdan önce uyanabilirsin, bedenin de bir saati var, zamanla buna güdülenir. insan bedeni çok esnek programlanabilir, şartlara uyum sağlayabilir bir yetiye sahip. sadece bu bilgi bile ya da kanser hastalığı evrimi destekler.

dokuzeylul

kıskandım.. şöyle söyliyeyim; ben uyurken eve 6-7 saatte full doğalgaz tesisatı+kombi döşediler, uyanmadım. hatta ustalar anneme "bırak yenge uyusun çocuk" demişler asdfasdfasdf..

etken bence; 1.huzur 2.tatmin hissi

hope ender

uyku merkezlerinden yardım alabilirsiniz, 1-2 gece yatırıyorlar sizi tetkik yapıyorlar vs vs uykudaki sorunu bulup tedavi uyguluyorlar.
aslında hastanesine göre değişiyor fiyatları, apne cihazlarıda kademeli şekilde 4000 de var 1000de var

eja

Kimi insanların REM uykusuna geçiş eşiği çok çok kısadır, çok hızlı uykuya dalıp çok derin uyurlar, sizinkinin de bununla alakalı olduğunu düşünüyorum, tam tersi. Uyku laboratuarları var, orada bu tür incelemeler yapılıyor ama yapılan araştırmalara göre uykusuzluk çektiğini söyleyen insanların %75inden fazlası aslında ihtiyaç duyduğu uykuyu alıyor. Her insanın beyninin ihtiyaç duyduğu uyku uzunluğu ve çeşidi farklı olduğu için de bunun bir sınırı yok. Eğer ciddi bir sorun yaşıyorsanız doktora görünün.

Hallerlale
1

mobil görünümden çık