Cep telefonuma geçen cuma imei numarası kayıtlı değildir, cihaz 1 hafta içersinde kapatılacaktır mesajı geldi.. Pasaport kaydı için bir arkadaşımı buldum ancak şöyle bir sorun var ki arkadaşım çalıştığı için izin alamıyor yani işlemleri bizzat yaptıramayabilir şunları merak ediyorum

1- Araştırdığım kadarıyla vergi dairesine ya da bazı bankalara harç yatırmak gerekiyor 100 tl tutarında.. Şimdi ben arkadaşımın pasaportunu alırsam onun adına parayı yatırabilir miyim, bir sıkıntı çıkar mı böyle yaparsam hani imza falan girerse işin içersine problem olur mu ?

2- Bankaya para yatırma işleminden sonra bayilere mi gitmek gerekiyor yoksa bu işlem e devletten mi yapılıyor ? Mcsk nın sitesindeki bilgilerden bir şey anlamadım bir bayi demiş bir e devlet demiş.. Kısacası bankaya para yatırma işleminden sonraki yolumuz nedir ?

 

bankaya değil vergi dairesine gidiyorsun.( 100 kağıdı burda veriyorsun ) pasaportun sahibi olmak zorunda pasaportla ilişkili bir kayıt veriyorlar harcı ödenmiştir diye. onunla herhangi bir mobil operatöre gidip kayıt yaptırıyorsun. bu kısımda arkadaşın olmak zorunda değil.

e devletten 2. aşamayı yapıyorsun diye biliyorum ama saçma sapan geri kalmış iğrenç bir ülkede yaşadığımız için sen en iyisi abone merkezlerine git. ( sik sok am göt bir e devlet sistemimiz var evet.)

amına koyim onların ben

www.eksisozluk.com

oh lan bugün küfür kotamı doldurdum.

fukka

@fukka

benimde başıma senin entry de yazdığın olay geldi zaten.. Zamanında garantilisini 1600 tl ye satarlarken ben 1100 tl ye aldım telefonu nitekim eksik evrakla çakallık yapıp imei yi bi şekilde zamanında kayıt ettirmişler o imei de geçen hafta düştü.. Peki kıbrıs a gitmiş bi arkadaşın kaydı olur mu acaba ?

joehigashi

fukka'nın dediğinin tersini deneyimledim ben de, vergi dairesi pasaport sahibi istemiyor, pasaport ve pasaport sahibinin kimliği yeterli, 100 tlyi alayımda nasıl olursa olsun mantığı var. bayiiler ise kesinlikle pasaport sahibi istiyor eskiden kayıt yaparken annemin, babamın yerine imza atıyordum, şimdi 100 tl vergi olayı çıktığından beri hepsi sözleşmiş gibi pasaport sahibi olacak falan diye diretiyor, tanıdık bayii yoksa işin zor. Bunu yazan kişi hacdan gelen 2 yaşlı akrabayı bayiiye götürme, imza mimza olaylarına ikna edemediğimden duvarları yumruklayan kişidir:)

speedy
1

mobil görünümden çık