basit bi proje için 3g üzerinden udp paketleri alıp göndermek istiyorum.

gönderme kısmında bir sorun yok. karşı taraftaki ip'ye paketler ulaşıyor gayet güzel.

aynı network içinde iki cihaz arasında alıp gönderme kısmında da sorun yok. örnegin turkcell şebekesine 3g ile bağlı 2 telefon. ya da wireless ağ üzerindeki 2 cihaz.

burada denemeleri aynı baz istasyon üzerinde yaptım hep. farklı şehirler ve baz istasyonlarda çalışır mıydı bilmiyorum. tcell 10.0.0.0 ile başlayan ag ipleri veriyor cihazlara.

sorun telefona ağ dışından udp paketleri göndermek. 3g şebekesinde bağlı cihazların gerçek bir ip'leri olmuyor. şebekedeki router'lara gidip abi şu porttan paket gelirse bi zahmet bana gönder de diyemiyorum doğal olarak. 3g üzerinden bağlı cihazın udp paketlerini alabilmesinin bir yolu mevcut mu ?

 

vpn ya da mpls vpn ile olabilir gibi geldi bana..hiç denemedim ama..

ned flanders

bu şekilde vpn ile yapamayız malesef. bize ekstra baglantı maliyeti yüklemeyecek bir çözüm lazım. ayrıca vpn olduğu zaman gene internete çıkmak için bir ucuna router kurmak gerekecek.

orpheus

ben vakti zamanında Vınn ile 3G ile nete bağlanıp
static ip si olan bir bilgisayara (örneğin TTnet, ulaknet vs) paket gönderebilmiştim hem de karşılıklı olarak

burda kilit nokta statik ip olmak zorunda

kullandığım program jperf idi.

ferit85

paket göndermekte sorun yok zaten. alıcı taraf çok basit bi cihaz olduğundan tcp/ip ile baş edemez. server gibi çalışamaz bu yüzden udp kullanmak istiyorum.

orpheus

boyle dummy bir cihaz icin degil maalesef. yani 3g kullanmanizin nedenini baska bir baglanti/hat alternatifi olmadigi icin sectiginizi varsayiyorum boyle bir durumda haberlesemez.

turkcell ipv4 problemi/kitligi yuzunden, iceriden kendi pool'undan ip verip disari farkli olarak nat'liyor. zaten burada problem tcp/ip veya udp değil. IPv4 Protokolünün gereksinimlerini sağlayamıyor olmanız.

kobretti
1

mobil görünümden çık