İki soruyla karşınızdayım;

1) Check-in de verecek valizim yok, sadece küçük bir el valizi ile gidiyorum. Nedense aklımda el valizine parfüm koyulmasına izin verilmiyor gibi bir şey kalmış, doğru mu bu?

2) İki avrupa ülkesi arasında olacak seyahat. Bir şişe şarap götürmek istiyorum ama nasıl yapacağım. Yanımda alıp gitsem muhakkak sorun çıkarırlar. Hani son kontrolden geçiyoruz ya bekleme salonuna girerken, ordan sonra türkiye'de hep bir duty free olur yurt dışı çıkışı ise. iç hatsa bile içki satan bir dükkan olur en azından.

daha önce avrupa arasında uçmadığımdan bilemiyorum, duty free oluyor mu veya içki alabileceğim bir dükkan bulabilir miyim? yoksa içki olayını yanlış biliyorum ve bir şişe şarap alıp valize koysam kimse bir şey demez mi?

ps: kullanacağım havaalanı charles de gaulle.

şimdiden teşekkürler.

 

el bagajinda yanina alacagin likit icin sinirlandirma var. ucacagin sirketin sitesinde bununla lgili bilgiler vardir. orayi kontrol etmelisin. parfumle ilgili bilgiyi de orada bulabilirsin.
not: 2 ulke arasinda ucacagin icin, inisin international arrivals olacagindan iniste duty free olmali.

pyro clustic flow

cdg yi bilmem, ama
1) geçen easyjet le uçtuğumda el valizimde parfüm vardı, 100 ml'lik parfum ama 1/4ü filan kalmisti zaten, totalde max 100 ml sıvı sokabiliyorsun, o da garip gurup poşetlerde sanırsam. ben poşede filan da koymamıştım ama normal çantanın içindeydi. sorun olmadı.
2) avrupa içinde uçtuğumda vardı duty free köln'de fln, gerçi fiyatlari çok türk duty free'si tadında olmuyor ama oluyor. çantana almana izin verileceğini çok sanmiyorum.

maersk

Doğru mu anladım bilmiyorum ama,

Charles de gaulle de yurtdışı uçuşlarda free shop var. Free shoptan aldığınız herşeyi elbagajı olarak uçağa yanınızda götürebiliyorsunuz, parfüm , içki, vs..de dahil.

sayinseyirciler

çok yöresel bir şey değilse indikten sonra alamaz mısınız şarabınızı.

synick

el bagajındaki sınırlamayı uçacağınız şirketten ya da havaalanının web sitesinden öğrenebilirsiniz.

duty free konusu ise şöyle, uluslararası uçuşlarda çıkış meydanından varış meydanına kadar duty free mağazalarından faydalanabilirsiniz. lazım olmadığından bilmiyorum, türkiye dışında varışta duty free olan görmedim (farklı 2 havaalanında-de gaulle yok bunların arasında). garanti olması için çıkacağınız ülkedeki df de işinizi bitirin, şişeyi mutlaka şeffaf bir torbaya fatura görülecek şekilde koyarlar. gerek yok bile deseler böyle yapmalarını isteyin.

transall

parfum diye belirtmeseler bile yanıcı uçucu maddeyle ilgili kurallar parfümü de kapsıyor. bilgine

pyro clustic flow
1

mobil görünümden çık