şimdi diyelim 6 aylığına yurtdışına çıkılacak. hani normalde seyahat sigortası yapılıyor ya? işte bunu 6 aylık olarak uzun şekilde de yaptırabiliyor muyuz? yoksa belli bir süre limiti falan var mı?

bir de avantajlı olur mu sizce? ya da faydalı?


 

yaptirabiliyorsunuz, avantaj kismini bilmiyorum. sarayin bir sigorta sirketini onlar size detayli bilgi verir.

nekodunlangafana

90 günde bir türkiye'ye giriş yapmak koşulu ile dilediğin kadar sigorta yaptırabiliyorsun diye bilmekteyim. Sigorta şirketleri 6 aylık yapıyor sigortayı ama bunun geçerli olması için ülkeye giriş çıkış şartından pek bahsetmiyor.

Bir avantajını hissetmedim.

yokartikdahaneler

zaten 6 ay için vizeye başvurduğunuzda sizden 6 aylık sigorta isterler. bildiğim kadarıyla yurtdışı seyahat sigortası en az 7-10 günlük yapılıyor. bunun üstündeki seyahatlerde giriş-çıkış gün hesaplanarak kaç gün kalacaksanız ona göre gün hesabı ve para hesabı yapılıyor.

halanne

6 aylık vize başvurusunda zaten gerekli bir şey, yararı olmasa da seçme şansınız yok! ha yararı da var ayrıca..

6aylık standart (genelde 30.000 Euro Teminatlı) olan seyahat sigortaları seyahat sırasında yaşanacak problemlere (yaralanma/ölüm/cenazenin ulaştırılması vs) ve ilk 3 ay içinde sağlık problemlerinize yardımcı olur.
Eğer bu 6 ay dolmadan dönüp, tekrar sigortada adı geçen ülkeye giriş yaparsanız 3 aylık sağlık hizmeti yeniden başlar.

Yani sağlık sigortası kısmı ülkeye giriş yaptıktan sonraki ilk 3 ayı kapsıyor. kaç kez giriş yaparsanız o 3 aylık hakkınız yeniden başlar.

Axa veya Anadolu sigortayı tavsiye ederim, 70 liraya hallettim, piyasa şartları gereği en fazla 90 lira verin zaten..

jimjim
1

mobil görünümden çık