www.sahibinden.com

ben de bu olayın devri "boğaz köprüsü"nden sonra kapandı diye biliyordum. OHA diyorum. sabah sabah sinirlendim bak...


 

bir benzeri için (bkz: ay'da arsa sahibi olmak)

transparent layer

bunun gerçeklik payı var biraz. tabi tapunun hiç bi değeri yok ama bildiğim kadarıyla ingiltereki bi herif bunların hukuğunda bi açık bulup üstüne geçirmiş ayı. o şekilde anlattıydı biri.

edit: linkte yazmışlar zaten

"Amerikalı bir avukat olan Dennis Hope, 1980 yılında Birleşmiş Milletler Uzay Antlaşması yasasındaki bir boşluğu değerlendirerek, ayı kendi üzerine tescil ettirdi. Yasada hiçbir ülkenin uzaydaki bir gezegen üzerinde hak iddia edemeyeceği yazıyordu. Hope bu maddeye dayanarak; ülkelerin hak iddia edemeyeceği, ancak şahısların toprak satın almasında herhangi bir kısıtlayıcı madde olmadığını farketti ve Ayı kendi adına tescil ettirdi. Ardından Beyaz Saraya, Kremline ve Birleşmiş Milletlere bir mektup yazım Ayın artık kendi tescilinde olduğunu bildirdi. Hatta belgelerini ve kendi hazırladığı tapu örneğini de gönderdi. Olumlu ya da olumsuz herhangi bir yanıt gelmeyince de kanuni süreç başlamış oldu ve Ay'ı kendi üzerine tescil ettirdi ve Moon Estatesi kurdu. Hope Ay`ı her biri 4 bin metrekarelik 5 milyon parsele bölerek satışa çıkardı. Ve dünyanın 172 ülkesinde 4 milyondan fazla sattı."

cagdassalur

hocam bu heriflerde arsa bitmez ki o zaman. türkiye'ye aylık 99 adet sınır var diye uydurmuşlar. bu şekilde bile ayda masrafsız, vergisiz 99 x 159= 15741TL eder ki OHA² diyorum.

loveinaflipbook

www.moonestates.com şurdan alıyorlar 45 lira gibi bir fiyata. ayda 11,2 bin yapıyor yine komple satıyorlarsa tabi ayda. öteki ingiliz eleman paranın amına koydu zaten affedersin.

cagdassalur

vay amk. güne böyle başlamak da varmış...

loveinaflipbook

bunun gibi birde İskoçya'dan 1 m² toprak satışı yaparak lord ünvanı verme işi var. Aynı şekilde saçmalık.

mega idea

ilerde çocuklarımız pislik içindeki dünyada kalıp marsa gidemeyince bize küfür mü edecek yaaa nine çok ucuzmuş o zaman neden almadınız bir arsaaaaağğğ diycek biz de kızım o zaman buralar mızıdı yav marsı ne bilek diycez herhalde :)

kediebesi
1

mobil görünümden çık