Birkaç güne erkek çocuğumuz olacak. Sina nasıl isim sizce?




 

kız ismi gibi geldi bana. etmeyin :( ben ali'den başka isim koymam ilkine.

cagdas donem kuramcisi

Cinsiyetini belirtmeseydiniz kız doğuyor zannederdim ben de.

pardonan

www.eksisozluk.com

cagdas donem kuramcisi

10 tane erkek çocuğum olsa birine sina adını koymam.

esmer

direk kızı çağrıştırıyor. kaldı ki kız için de güzel bir isim değil bence.

sir gawain

bir tane sina tanıyorum o da erkek
ama açıkçası daha güzel isimler yok değil
bi kere dindar değilseniz ali falan gibi peygamber isimleri koymayın
2 heceli isimlerden uzak durun
soy adınız sesli harfle bitiyorsa çocuğun ismi sessiz harfle bitsin. ya da tam tersi.
güzel erkek isimlerini de kendime saklıyorum kusura bakmayın. defneyi herkese söyledim bak ne oldu herkesin adı defne artık. bana sıra gelemedi.

neira

salih koyun salih

ahlaksızlığın lüzumu yok

liseli aklıyla düşünecek olursak, ibni sina dan, ibne diye dalga bile geçerler. yazık etmeyin çocuğunuza

ozmania

fonetiği çok feminen.

mlky lvn

Michelangeli. Güzel isim bence. Başta kız ismi gibi algılanması çocuğun önüne taş koyacak değil. Böyle yanılgılara düşmeyin.

4dr4m3lekh

milleti napıcaksınız, sizin çocuğunuz. siz karar verceksiniz ama evet sina güzel bi isim değil bence de :)

bilmemkacincinick

zinaya benziyor.

jpsartre

daha bu cocuk ortaokul liseye gidecek hayatinin onemli bir kismini ibne sina ve zina esprileriyle gecirmek zorunda kalacak. etmeyin, eylemeyin.

please dont die

koskoca sina akşin duruyor orada, ne kız ismi. güzel bence farklı olur. ama iki isim koymakta her zaman fayda var çocuk açısından. belki yanına bir isim daha ekleyebilirsiniz.

tarcinvemizika

Bi tane sonuna "n" ekleyinde Sinan olsun bari

MtKrt

ayrıca becerebilirseniz isminin içinde çşğüöı harfleri olmasın. internet aleminde yaşıyoruz, çocuk acı çekmesin email adresi falan alırken :)

harzem

biz ege koyduk. şu sıralar çok popüler olmasının ve belki ileride sınıfında 2-3 tane ege ile birlikte okuyacak olmasının dışında problem yok gibi. tavsiye edebilirim.

düşündüğümüz ve gerek kendimiz, gerek ailelerimiz tarafından beğenilmeyen isimler şunlar:

demir (eeh işte)
deniz (kız olsa deniz olacaktı, erkek olsa da olur dedik ama hep kıza düşündüğümüz için içimize sinmedi, sanki kızlara daha çok yakışıyor)
erdem (güzel isim ama eski bir isim)
kıvılcım (dedesi önerdi sevmedik)
ata (bunu da dedesi önerdi, sevdik ama kör parmağım gözüne olmasın dedik, devir malum)
bora (güzel isim :) bir nedenden dolayı bunu da koymamız imkansız gibi bir şeydi)
efe (bu ege'den de çok bu devirde. hem bana koymak istemişler, benim dedem beğenmemiş. iyi ki de koymamışlar ben de beğenmedim)

ayrıca poyraz, rüzgar, toprak da güzel isimler. sina ismini sevdiyseniz bir n daha koyup sinan yapabilirsiniz. sina diye erkek var olmakla birlikte kız ismi gibi duruyor (ege de unisex bir isim aslında, tereddüt etmedik değil ama daha çok erkek mi kız mı çağrıştırdığını ekşi duyuru cevapladı). ibne sina diye dalga geçilmesi bir tarafa, lsöyleneni anlamayan dangalak insanlar her yere sinan yazacak, bütün hayatı boyunca zorluk çekecek.

kibritsuyu

sina kız ismi diil mi ya? bizim okulda 2 tane sina var hemide kız.

ronaldo ve zago kardesler

benim pederin ismi :) süper bir isim bence, babamın ismi olmasa kesin bu ismi koyardım çocuğuma. sina bey diye çağrılır, çok karizmatik çok güzel.

kalinixta agapi mou
1

mobil görünümden çık