not: bölüm(resim öğretmenliği)

farklı türden kurgulanmış çok eser okumanız gerekmektedir. çok resim görmeniz, çok film izlemeniz gerekmektedir, hayal kurmak, kendi reklamını yapmak, absürd şeyleri birbiriyle bağdaştırmak, benzetmeler yapmak zorundasınız yoksa size mama yok.


Grafik Tasarım / Reklamcılık gibi bir bölüm okuyorsan şu kitabı öneririm.
Okulun ilk yıllarında hocam vermişti, oldukça faydalı oldu diyebilirim.
(bkz: fikir nasıl bulunur)


bölüm resim ama perspektif olsun, desen olsun yahut tasarım dersleri vs hep yaratıcı olmayı gerektiriyor. değişik fikir, orjinallik isteniyor. çok eser okumak örneğin? çok resim bakıyorum onu geçelim. çok film izlemek ama hangi filmler ne türden ??
want2die @ başkalarının çalışmalarını incelediğim zaman ondan esinlenmiş oluyorsun yahut aynısını benzerini yapmış gibi oluyorsun. maksat değişik olması.


uc noktalardaki filmler ve romanlarla... din gibi dogmalardan uzaklasarak vs. bir nebze gelistirilir.


tabii ki geliştirilir. yaratıcılık dediğin şey, ortada halihazırda yapılmışların farklı şekillerde kullanılmasından ibaret. işte bu yüzden çok fazla şey biriktirmek gerekir, meraklı olmak gerekir. oturup tıp ansikolopedisi de okumak, uçak nasıl yapılır'ı da öğrenmek gerekir. beyni ne kadar çok çalıştırırsan, o kadar çok işe yarar. sonrası zaten bulduklarını birleştirebilmek.
şu adamın blogunda da nasıl "çalınması" gerektiği anlatılıyor, işine yarayabilir:
www.austinkleon.com


edebiyat, resim, sanat akımları, fotoğraf, sinema alanlarında bol bol okumalar ve incelemeler yapmanızı öneririm.


hangi bölümdesin ki?
mimarlık, en tas gibi bölümlerde çok gözlem yapmak ve sürekli problem bulup çözmek iyi oluyor.


www.luerzersarchive.net Bu dergiye abone ol mutlaka. Yaratıcılığın muhteşem örneklerini bulabilirsin. Okudukça nesnelere bakışın değişecek emin ol.
Ben de almıyorum kaç zamandır, iyi hatırlattın :)


geliştirilebilir tabii. klasik ama çok çalışacaksınız.
