gençlik meclislerinin kurulma amacı siyasi görüşlerden bağımsız, okuyan, çalışan, okumayan, üniversiteli, engelli, isteyen her gencin içinde bulunabildiği bir alan, fakat bu alanın nasıl şekillendiği önemli.dediğin gibi bazen oraya siyasi bir görüş hakim oluyor ve farklı gençlerin katılımı geri planda kalabiliyor.
istanbul gençlik meclisinden farksız olsa gerek. akapeli arkadaş çağırıyor ist.tekine, gel sosyalistler anarşistler bile var bi sen eksiksin gel diyor. ekoterörist moduna girip katılasım var bi defaya mahsus ama alayı etiketçi bebe. katil olmaktan korktuğumdan bulaşmıyorum.
yerel gündem 21'in gençlik konseyi gibi bişey sanırım.
Bursa Yerel Gündem 21 Gençlik Konseyi'nin yeni hali. Kanun falan çıktı o kısım gereksiz ayrıntı. 16 yıllık geçmişi var. Başa gelen Belediye Başkanları, YG21 Genel Sekreterleri ve Kent Konseyleri Başkanları illa etkili olur. Vitrinde kim olursa o taraftan zannedilir. Nitekim Bursa YG21 ile ANAP, DSP ve Ak Parti yönetimlerini de gördü. Türkiye'de ki en uzun soluklu yapı.
Bu gençler neredeyse 1996 yılından bugüne kurumsal açıdan tarafsızlığı korumuşlardır. Buna şüphe etmemeli. Oradakilerin illa kendi görüşleri olur. Ama kuruma yansıtamazlar.
Bence vitrine bakmak ve önyargılı olmak yerine, kuruma gidip çalışmak en doğrusu. Gidin, sahip çıkın. Ona buna değil, Bursa'nın gençlerine kalsın.