selamlar,

yeni taşındığımız evde bağlattığımız ADSL'in paket hızını bırakın yakınında bir değer bile göremedik henüz.

Netlimitsiz paket kullanıyorum. en fazla 2032kbit mi ne gördüm 2048 bile değil yani. en düşüğü 128kbit'e kadar düşüyor artık siz düşünün çilemi.

soracağım şey şudur ki, acaba neden kaynaklı olabilir? santrale uzaklık faktörünü biliyorum ama bu abartı bir fark. yani hat dijital değil de analog ise bu olur mu? ya da ne yapmam lazım ki bu hızı en optimumda kullanabileyim. o kadar para ödüyoruz aldığımız hizmet yerlerde.

bu arada önceki evimizde 12mbit görüyordum sabit olarak. hiç değişmiyordu hem de...

derdime derman olun be agalar. tişikkirlir!

 

santrale uzaklık, apartmanın içindeki kablolar, santralden aparmana gelen kablolar, adsl filtren, modemin. bunların hepsi sebep olabilir. ısrarla arıza kaydı bırakırsan çözerler.

sinyal seviyesi düşük ise bazı marka-model modemler düşük sinyallerde diğerlerine göre daha iyi çalışabiliyor.

orpheus

modem ve filtre (sanırsam splitterı kastettin) eski evde kullandığımla aynı, o yüzden onları direkt eledim. hat olarak sıkıntı olabilir belki. santrale uzaklık tamam, ama 128 görmek nedir yani? bayağı bir arıza kaydı bıraktım. en son çağrı merkezinde bilen birine denk geldim. sizin hattınız en fazla 2mbit'e kadar çıkarılabilyor şu andaki haliyle, daha yüksek hızlarda sürekli kopma yşarsınız dedi. peki dedim ben de basiteim bağlanmış gibi. sonra bir daha da denk gelemedim elemana, ki sorayım...

hayır telefon da callerID göstermiyor, bu nedenle hat analog galiba, ondan şüphelendim. ama olmuyorsa da olmuyor yani öyle mi?

loveinaflipbook

aynı hız sorununu ben de yaşadım. santrale uzak deyip beni aylarca oyaladılar. sonunda dağıtımın yapıldığı kutuda bir sorun varmış. değiştirdikten sonra hız inanılmaz arttı. ama gelip bakana kadar çok uğraştırıyorlar. eğer 1-2 aramada durum düzelmezse benim yaşadığım örneği vererek gelip bakmalarını isteyin.

acemiyazar
1

mobil görünümden çık