Şimdi öncelikle şu haberlere bir bakın; www.google.com.tr


Memlekette "polisim" diyen herkese default olarak gelen bu korkuyu anlayamıyorum. Kardeşim kimlik sorun. O polis size kimlik göstermek zorundadır! Bakın gösterebilir demiyorum göstermesi yasal bir zorunluluk. Ben fizanda yaşamıyorum. İstanbul'da yaşıyor ve Polisle zaman zaman karşı karşıya geliyorum. Her seferinde kimlik soruyorum. Bir tanesi de bana çıkıp sen kimsin kimlik soruyorsun demedi.

Polis kimliğinin nasıl bir şey olduğunu yandaki fotoğraftan bakabilirsiniz.


Sevgiler, saygılar.

edit:

link düzeltildi.

 

Link çok enteresan bir şekilde ölü olmakla beraber memurlar.net forumlarında kendilerine kimlik soran vatandaş hakkında polis memurlarının bir konusu vardı.
Gerçekten ibretlikti belki birisi paylaşır. Oradakileri okuduktan sonra insanda cidden kimlik sorma fobisi başlayabilir.

wampex

saygı bizden. ama şu link olmamış. taşmış sıçramış sağa sola, tıklanmıyor.

estruda

şimdi bir de şu var kadın gerçekten de terörist, canlı bomba filan belki. o arada gidip kimlik mi soracaksın ? hı direk sizle polis arasında geçen bir meseleyse sorabilirsiniz ama uygun bir şekilde. "sen kimliğini göster bakayım taraam" filan derseniz azıtır bizim polis.

ne manyakları var gün ortasında izmir'de polisle bir gurup kavgaya girişiyor sen vurdun, ben vurdum diye. polis baktı olmuyor silahı çekip vuruyor birini. böyle manyakları var yani o üniformayı giyince, silahı takınca kendini bir şey zanneden. bunu da yapan başbakan. başbakan veriyor gazı bunlar da alıyor.

polis halk için vardır. normalde gece polsini yoldan çevirip sizi evinize bırakmasını isteyebilirsiniz ve bunlar da onu yapmak zorunda misal. ama bizim polisimiz nerdeee. neyse biraz karmaşık oldu bu saatte bu kadar.

nedensizce

Kimlik göstermediği takdirde şiddet kullanmak isterse anasını sikip elindeki gelepçeyi götüne takıp çevre karakola veya merkeze götürdüğünüzde amirinden nasıl dayak yediğini görebilirsiniz. Denendi görüldü zira.

Agnahie

adam gibi sorulursa hemen hepsi tak diye gösteriyor. bu konuda eskiye göre epey bilinçlendiler. haberlere konu olanlar ise çoğunlukla, - sen kimsin lan,
-göster bakalım kimliğini, çıkar kimliğini vs gibi hitaplarla ve argo küfür ile konuşulunca karşındaki polis de türk olduğundan iş çığırından çıkabiliyor.

ground

Üslup herşeyi çözebilir de batırabilir de

essoist

resmi ekip aracındakilere sormak biraz abes gibi sanki ama onun dışında bugüne kadar kimlik soran bütün sivillere "tabi ama önce ben sizinkini görebilir miyim" dediğimde hiç ters yapan olmadı.

xenophobe
1

mobil görünümden çık