Sevgili makine mühendisleri, makineden anlayan mühendisler ya da hep mühendis olmak isteyenler(hangimiz biraz mühendis değiliz ki şu dünyada). Bir adet, binbir sorun çıkartmış vestel marka eski mi eski monitörüm var. Sürekli aynı konseptte, farklı dönem ve versiyonlarda sorunlar çıkartıyor bana. En sonuncu sorunu da yine renk konseptiyle alakalı. Şimdi bunun rengi birden sararıyor. Kuvvetlice bir kaç kez vurduğumda ise düzeliyor. Bazen çok bazen az vurmam gerekiyor. Arada bir sararıp düzeliyor kendi kendine. Nedir acaba sorunu? Git bi tamirciye göster diyeceksiniz ama ben de öğrenmek istiyorum. Belki kısa ve basit bir yöntemi vardır diye soruyorum. İlgilenirseniz çok mutlu olacağız ben ve bir kaç kız.




 

tüpü bitiyor büyük ihtmalle.kaç snelik mönitör? yok daha yeni bu dersen bağlantılarını bi kontol et...

aysiku

senın o alet omrunu tamamlamıs. o seylerin içinde katot tupleri olur, ekranı elektriksel bi alandır fln daha detaylı bilgiyi crt nedir ne degildir olarak okursan bulaiblirsin. bu seylerin bi omru oluyor. ya katot tupunu fln degistiricen ya da yenısını alacan. olay bu kadar. ekran kalitesi de gocmustur onun gerci, sktiret tamırı yenısını al.

bryan fury

renk kayması olunca tamircilerin söylediği "abi tüpü bitmiş" oluyo. ve o tüpler de bildiğim kadarıyla bayağı pahalı oluyo. yani monitörü değiştirmek mantıklı..

jangara

sorun bağlantı kablosunda da olabilir..bende öyle olmuştu

suda balik

vurunca düzeliyorsa tüple falan alakası yoktur. vestellerde sık olan bir sorun, bilgisayardan gelen kabloda veya kablonun monitröe girdiği noktada bir yerde bir temassızlık var demektir. eğer görüntü sararıyorsa rgb bantlarından b olanı yani mavi olanı ekrana ulaşmıyor demektir, maviyi alınca görüntü sararıyor haliyle.

kurukafa

@serhankhan: dediğini yaptım ve oldu önce. ancak bir kaç dakika sonra yine gitti.

@kurukafa: çözümü nasıl yapıcaz?

deliktas
1

mobil görünümden çık