ne bok yiyeyim ben? nasıl kurtulucam bilemedim, hani hayvanı eve alamam, kafesleyemem, öldüremem. nasıl uzak durur bu hayvan benim penceremden?
acaba bulgur darı bir şeyler mi versem dedim, iyice alışır, balkonun da içine sıçar, kelimenin gerçek anlamıyla yapar bunu diye korkuyorum.
ne yapıcam ben abiler ablalar? verdiği akıl işe yarayana bir check-up sözüm olsun lan ilerleyen birkaç yılda.

kuş gelmesin diye cd asıyolar.o zaman gelmiyomuş öyle diyolar


denedim, rüzgar estikçe ses ediyorlar birbirlerine çarpıp, duvara çarpıp.


yazık belli ki aç. sana derdini anlatmaya çalışıyor. bence yiyecek bir şeyler koy balkona. camı didiklemek yerine yemeğini yesin gitsin. hiç olmazsa gürültü çıkarmaz.


ama dertten ölecek kadar varmış gerçekten :)


bir ara yapıyordum onu. sonra balkonu geri alana kadar canım çıktı, yaklaşınca gagalıyorlar falan yuva yapıp yumurtladıklarında. ben yine de az önce bir şeyler koydum ama hayırlısı bakalım.


parlak rüzgar gülleri var 1milyoncularda. onlar genelde işe yarıyor diyorlar. ama yine de balkona yiyecek koymak iyi fikir. kışın kar falan yağınca hele dev bir sevap point olur


kuş kovucu şeritler var, duyduğum kadarıyla pencere kenarlarına yapıştırılıyor ve oldukça etkili.


cd yi uhu ile cama yapıştırsan olur o iş.


boş poşet as oralara bir yere. veya eski kaset içlerini çıkar kahverengi şeridi sğa sola gergin olmayacak şekilde uzat.
ama bana sorarsan hergün penceremi tıktıklayan bir kuşum olsun isterdim.


her gün camımı tıklayan kuş iyi güzel de sabahın 6'sında nöbet ertesiyken yapınca olmuyor işte, o zaman sıkıntı.
zaten yeri kar kapladığında yapıyorum öyle bulgur, kuru ekmek koymak falan, işte bahar aylarında geri alma konusunda sıkıntı oluyor gerçi balkonu ama kısfmet.
rüzgar gülü iyi fikir. en azından nöbet ertesi günlerde...


o senin kısmetin, tak tak çalıyor camını hiç geri tepilir mi? koy ekmeğini, ser darıyı... merak etme bizde de var, alırsın balkonu geri, birlikte takılırsınız balkonda, ciddiyim.
