Aynen başlıktaki gibidir arkadaşlar.. Yalnız ikinci el ile sıfır makine arasında bütçemi aşan miktarda bir oynama olduğu için ikinci el makine almak durumundayım.. Şimdi şunları merak ediyorum:

1- Acaba hayyam pasajında ikinci el olarak sorunlu makine satma imkanları var mıdır ? Yani dükkanlara kendi garantilerini vermeleri karşılığında kayıtsız şartsız güvenebilir miyiz ?

2- Kabataslak olarak ikinci el makine alırken dikkat etmem gereken ayak üstü orada incelediğimde olmazsa olmaz hususlar nelerdir ? Örneğin benim ortalama bilgimle o an dükkanda fark edemeyeceğim bir sorun çıkma ihtimali var mıdır ?

3- Shutter sayısı ile ilgili çeşitli dalavereler döndüğünü okudum bazı yerlerde.. Zannedersem bazı programlarla bu fark edilebiliyormuş.. Bu bağlamda tavsiye edeceğiniz bir program var mı ?

 

1. tabi ki sorunlu makine satma imkanları da vardır. alacağın mağaza yada mağazaları google dan bi arattır önce. hakkındaki müşteri yorumlarına ulaşmaya çalış. mesela nova fotoğrafçılık hakkında olumlu geri dönüşler var. bir kaç mağaza ismi yazmayı isterdim ama şu an aklıma gelmedi.

2. vizör den baktığında toz olmasın. vida yerlerine dikkat et. açılma veya tornavida izi olmaın. body i dikkatli incele sert bir çarpma izi olmasın. ufak tefek çizikler olabilir ama keskin, derin çizik ve yarıkları olan makineden uzak dur bence. ikinci el olur derlerse de kanma ikinci el makinede olacak diye birşey yok. daha detaylısı için www.bascek.com

3. valla dalavereler ve bazı programlar olduğunu duydum bende. yalnız shutter sayısının çok önemli olmadığını da. fotoğrafçılıktan ekmek yiyen birisiyle konuşsan anlarsın. kaldıki shutter da arıza veren parça 15 20 tl ye değiştirilebiliyor. ha ne kadar kullanıldığını anlamaya yardımcı olması anlamında belki ama shutter arızası anlamında çok çekinmen gereken birşey değil bence. şimdiden hayırlı olsun

armatür

@armatür

Teşekkür ederim.. Bayramdan önce bir kaç yere telefon açıp fiyat sorduğumda bana en iyi fiyatı hayyam foto teknik ile odak fotoğrafçılık vermişti ki bunlar hakkında da nette kötü yoruma rastlamadım...

joehigashi

Hangi makinayi alacagina internetten arastirip karar ver sonra hayyama git. Fiyatlar hakkinda da bilgin olur.
Problemli makIna satma ihtimalleri her zaman icin var. makinanin butun enstantane degerlerini dene dogru sekilde kapaniyor mu bak. Lensin diyafram degerlerini dene. Lensin icinde toz, yaglanma var mi bak. Timer varsa uzerinde hic bulasma deneyim derken makina elinde kalmasin. Vizore bak. Perdede delik var mi bak.

chavezding

hayyam yerine tanıdık birilerinden veya fotorğaf forumlarını takip ederek güven oluşturmuş kişilerden almanı öneririm. hayyam'daki gövdenin kaçıncı el olduğu bile belli değildir. tamam işini iyi yapan dükkanlar var ama neticede adamlar bu işin ticaretini yapıyor. yine de tavsiye istersen bozdağ foto-resul bey.

holydreamer
1

mobil görünümden çık