Şimdi tesadüfen bir yerde okudum. İskambil kağıtlarının satrancı yazıyordu. Nasıl oynanır diye baktım. Çok karmaşık gibi geldi. Sizce öğrenmek için çaba harmaya değer bir oyun mu? Bir de zeka geliştirici bir oyunmuş diyolla?




 

bizim hoca iyi bir mühendisin kesinlikle bilmesi gerekir derdi

aşksız prens

poker sergen yalçınsa, briç şifo mehmettir.

lambada

spor olarak kabul gören tek kağıt oyunudur. şansa yer yoktur ve şiddetle öğrenmeni tavsiye ederim. bundan yaklaşık 10 sene önce ve genelinin öğretmen olduğu bir lokalde dünyanın çayını ısmarlayarak öğrendiğim, iyi ki öğrenmişim dediğim güzel oyun. internetten, gazeteden, kitaptan öğrenmek zor, lokali, derneği, kulübü falan var.

cokacayipsey

oynayanlar ya en baştan solcu, liberal oluyor ya da oynadıkça.
hiç bulaşmayın bence ;)

yapacakbirseyyok

annem sayesinde yillar once oynamaya basladim ve verdigim emekten, cabadan oturu hic pisman olmadim. ilk basta karmasik gelebilir ama ogrenme surecini gectiginizde, mantigini kavradiginizda oldukca zevklidir vazgecemezsiniz :) internet uzerinden ogrenmesi zor ya da karisik geliyorsa uygulamali ogrenmeye calisabilirsiniz, kurslari var. sosyal yani kuvvetli bir zeka oyunu. konsantrasyon gerektirir, dikkat ve hafiza da tabii ki ama genelde partnerle oynadiginiz icin iyi de bir partner gerektirir. ote yandan, olimpik spor dallarindan bir tanesi bric ve bir suru bric klubu var, verdiginiz emege ve vakte degecektir.

zeeynep
1

mobil görünümden çık