hergün koşmak mı daha faydalı yoksa günaşırı tarzında periyodlar halinde mi ?
bir diğer sorum sabah koşusu mu akşam koşusu mu ?
son sorumda ne düzeyde bir koşu yani 10 dakika yürü sonra tempolu tarzında öneriniz ne (vaktim tam bir saat günlük olarak) ?

geçenlerde ntvde izlediğim bir belgeselde vücudun spordan 24 saat sonra bile yağ yakmayı sürdürdüğü anlatılıyordu. yani bence arada bir gün durmak daha iyi. ısınma soğuma da şart.


amaç kilo vermekse 1 saat tempolu yürüyüş 1 saat koşudan iyidir, hergün yürüyebilirsin. ille koşacam dersen, hergün istesen de yapamazsın, çok iyi dinlenmek ve dengeli beslenmek gerekir.
tavsiyem gerçekçi hedefler koyman


güneş batmaya yakın.yapabileceğini yap(tamamlıyabileceğini yarıda bırakmadan).kardiyoda koşmadan daha iyi bişey keşfedemedim ben.iki gün aksatmadan tempolu yürümen çok koşup ağrıdan bir gün spor aksatmandan evladır ama.zaten bi süre sonra açılıcaksın.


haftada üç gün.


dünya sağlık örgütü her gün 45 dakika orta tempo spor öneriyor.
kaynak benden çok uzaklarda.
