merhaba develeoperler
sizce
1-masaüstü yazılımı işiyle uğraşmak istiyorum.türkçe kaynak olarak daha avantajlı olması ve Türkiyede daha yaygın olduğunu düşünerek C# ile yapıyım dedim.java seçsem daha mı mantıklıdır?
2-masaüstü yazılım işinin önü açık mı.ilerde bir şirkete girip yapma açısından web veya gömülü sisteme göre avantajlı mıdır?(piyasada daha fazla alan var sen 2-3 tane yazmışsın diyenler olacaktır önerilere açığız tabi benim kafamdakiler bunlar)
3-masaüstü yazılımda bi yerlere gelebilmek için önce hangisinde daha fazla ilerlemeliyim?(SQL,C#,WPF)

 

1 - c# iyidir

2 - bir noktada (yeterince kalifiye iseniz) bir sirkette calisma sansiniz var ama sanki web uzerine gidenler bu aralar daha revacta gibi. ama mobil uygulamalari da goz ardi etmeyin derim.

3 - c# iyidir

co2s2

sql ile platform bağımsız (web/masaüstü)her türlü ilişki içinde olucaksın zaten, o yüzden sql konusuna mutlaka eğilmelisin. ayrıca web/masaüstü çok keskin çizgilerle birbirinden ayrılmıyor programlama konusunu genel olarak aşmış biri bu duyuru örneğinden yola çıkarsak c# ile masaüstü uygulamarı geliştiriyorsan çok kısa sürede php ile web uygulamaları geliştirebilirsin. syntax vb. hemen hemen aynı.

olurnedenolmasin
1

mobil görünümden çık