son bir iki haftadır bilgisayarıma tıklayıp c: ve d: sürücüsünü açmaya çalıştığımda ayrı pencerede açılıyor. onun dışında sürücülerin içinde gezindiğimde ya da başka herhangi bir pencere, aynı pencere içinde açılmaya devam ediyor.
bunun dışında c: sürücüsünde yaklaşık 10 tane dosya çıkmaya başladı. bir anlık görünür olup kayboluyorlar. autorun.exe ismini taşıyor bir tanesi ve ikon olarak beyaz arkaplan üzerinde mor bir S harfi var. ne tür bir şey nereden bulaştı anlamadım. spyware doctor, ad-aware, registry mechanic, zone alarm ve winoptimizer kullanıyorum. hiç biri temizleyemedi. arkadaşımda da aynı sorun çıkmış ve bir başka arkadşım da kendisinde olduğunu söyledi ancak kullandığı bilgisayar internete bağlı değil. bu ne pis bişiydir böyle bir yardım ediverin!



 

Bu problem şu an tüm okulların bilgisayar labaratuarlarında, internet kafelerde bulunuyor. Bunun için forumlarda registiry ayarları var istersen buraya da yazabilirim bir ton ayar yapman gerekiyor ve ne yazık ki kesin çözüm olmuyor. (ben yaptım ordan biliyorum) en önemli bulaşma kaynağı flash bellekler... Sürücünün içine gizli klasör olarak copy.exe ve host.exe dosyalarını atıyor, ayrıca sürücünün autorun.inf dosyasını değiştirerek içine kendi bilgilerini kaydediyor. Bunları sildin diyelim autorun.inf dosyasını da değiştirdin, anında geri geliyor. Atalarımızın dediği gibi sorun küçükse reset, büyükse format atcan... Ben kurtulamadım umarım kurtulabilirsin.

skahvecioglu

cevap verilmiş ve derdime derman olmuş hemen hemen aynı içerikli duyurumu silen eşşek kafama sıçayım diyerekten bana derman olan çözümü yazayım efendim:

nod32 denen şahane virüs programı, kurulur kurulmaz copy.exe svchost.exe cinsi virüs gibi gözükmeyen ama virüs olan dosyaları silip bilgisayarımı kurtarmıştır. bu tip problemler de kökünden hallolmuştur.

bir de el yordamıyla virüslü dosyaları silme yolu vardı ama onu denediğimde işe yaramamıştı. google'dan copy.exe diye aram yaptığınızda bu gibi sorunların tartışıldığı forumlara ulaşabiliyorsunuz. sanırım yardımcı olabilir.

kibritsuyu

Bryan furry'nin uzunca bir entry'si vardı konu hakkında eğer olmazsa ona da bi bakıverin. Unuttum şimdi hangi başlıktaydı.

colonizer

hehe ravmonlog

bryan fury
1

mobil görünümden çık