sevgili asal uzmanlari,

interneti talan ettim ancak net bilgilere ulasamadim. Simdi mevzu su, askerlik gelecek haziran ortasina kadar tecilli. ben ise mayis ayinda amerika'da J1 vizesiyle 6-7 ayligina calismaya baslayacagim. normalde abd icin h1 vizesi tam olarak calisma vizesini karsiliyor ama ben kisa donem kalacagim icin sirket J1 alacak (yabanci sirket, qskerlik mevzulari hakkinda bilgileri yok).

merak ettigim sey su, bakaya dusmeden J1 vizesiyle tecil hakkim var mi?

ikinci soru da J1 vizesiyle calistigim gunleri 1095 gun icin saydirabiliyor muyum?

valla cok onemli, bi el atin su sorularima.

 

bu konuda cok fazla bi bilgim yok ama, zannedersem 1095 gun dolmadan, bedelli icin hic bir hakkin bulunmuyor. istersen 2,5 yil calis gel, askere alirlar.

she was my baby

ayrica J1 kabul edilmiyor olabilir. sirket de H1'i zorunlu olmadikca ve istemedikce almaz, cunku baya bi masrafli vize o.

she was my baby

1. askerliginizi ertelettirebiliyormussunuz.
www.turkiye.net

2. vergi odeyerek calistiginizi belgeleyebiliyorsaniz 1095 icinde sayilirmis.

Los Angeles Başkonsolosluğu'nun eski sitesinden alıntıdır.

BEDELLI ASKERLIK
..........
Yasa Kapsamina Girmeyenler
............

3. ABD'de gelir vergisi mukellefi olmayan ogrenciler (F-1, J-1, M-1 Vizesi hamili olanlar ancak, ayni zamanda gelir getiren bir iste calistiklarini/ isveren veya isyeri sahibi olarak gelir elde ettiklerini/ her hal ve karda gelir vergisi mukellefi olarak vergi odediklerini ispat edebildikleri takdirde bedelli askerlik imkanindan yararlanabilirler.)

www.dovizliaskerlik.com

fdegir
1

mobil görünümden çık