istanbul 18. asliye ceza maahkemesi
dosya no: xxxx/xxx
muhatabın adı, soyadı
tarafların ve varsa kanuni temsilci ve vekillerinin:
adı ve soyadı: SANIK AHMET MEHMET
tebliğin veya davanın mevzuu: hırsızlık, hırsızlık
ne bu şimdi ? benim napmam gerekiyor ? çağrı kağıdı nediye baktım. saat gün mahkeme fln yazar diyorlar. bu nedir bilgisi olan ?

sen şikayetçi/müşteki misin? kağıt, belirtilen gün ve saatte duruşma olduğunu belirtiyordur. o gün duruşmada ifaden alınacaktır.


dediğim gibi kağıtta başka hiç bir şey yzmıyor


eksik bilgi veriyorsun bence.
mahkeme adının altında (sol taraf)senin adın yazıyor olmalı mağdur/müşteki/müşteki sanık/tanık gibi sıfatlarda.
altında adresin tc kmlik no nun bir kısmı.
altında duruşma yeri tarihi ve saati yazar.
sağ kısımda duruşmanın diğer taraflarıyla ilgili bilgi yazar.
sen bunu aldığına göre tebliğ edilmiş oldu
o gün duruşmaya git.
gitmezsen (müşteki olduğunu var sayıyorum) müştekinin davetiye tebliğ edildiği halde gelmedi anlaşıldı gereği düşünüldü müşteki hakkında zorla getirme çıkarılmasına der hakim amcan. ( bir ihtimal telefonuna sms atılmasınada karar verilebilir.)
zorla getirme : polis seni bulur ve duruşmanın atılı bulunduğu saatte mahkemeye getirir. ( bazı şehirlerde işleyiş farklı olabilir.)
şahıs bisikletini çaldığı için ceza alacak büyük ihtimal.
ama sakın sanma ki aldığı bu ceza (para cezası ise) sana verilecek o para devlete kalacak.
eğer maddi bişeyler bekliyorsan hukuk mahkemesinde dava aç.
önemli not: lütfen gitmeden önce hakim-savcı mahkeme-savcılık farkını öğren. (bilmiyorsun demiyorum yanlış anlama)
başka aklına takılan olursa msj kutumu parlat
saygılarımla...
