Maxtor marka 40 gblık hddde bir problem oluştu, anlayamadım çözemedim. Bilgisayarı açarken, işletim sistemine geçmeden harddiski okuma evresinde bir hata veriyor. Hata gayet cool ve umarsızca ekranda yazıyor ve öyle kalıyor pc. Yapılabilecek tek işlem reset atmak oluyor. Atınca da aynı hatayı veriyor. Hata ise şu: "disk okuma hatası"

Kritik bir hata gibi görünüyor ve çözümü falan var mıdır merak ediyorum. Çözene içindeki belgeleri alıp harddiski göndereceğim. Kargo ücretleri de benden.


 

hardwareda bir problem olmasın? kablolarını falan kontrol ettiniz mi?

hatta belki de jumper yanlış yerde duruyordur

safepassage

aynısı değil ama benzeri bi durum başıma geldi.bios boot ayarları tamamsa kablo değiştirmeyi dene.o da değilse çalışan cd deneyebilirsin.pardus çalışan cd iş görüyor.
elinde yoksa www.frozentech.com adresinden iso lara ulaşabilirsin.

pandoraninkutusu

belgeleri kurtamaksa tek amacın harici bir disk kutusu al ya da başka bir bilgisayara 2nci disk olarak bağla. muhtemelen diskin işletim sisteminin kayıtlı olduğu ya da bailangıç sektörlerinden bir kısmı arızlanmıştır. belgerin çok büyük bir ihtimalle sapasağlam duruyordur rahatça yedeklersin.

cashkopat

kabloyla ya da jumperla durumun alakası yok, nitekim denedim ve olmadı. aslına bakarsanız bilgisayar mühendisi olduklarını iddia eden bir kaç kişiye de gösterdim. hepsi de bu hdd çalışmaz, içindeki verileri kurtarmak istiyorsan şirkete göndereceksin orda açacaklar da bilmem ne yapacaklar diye muhtemelen yeni bir tane alayım diye beni yediler. hdd uzun süredir kenarda duruyordu. aklıma gelmişken yazayım buraya muhtemelen biri çıkar bilen diye düşündüm. ilgilendiğiniz için sağolun.

farklı bilgisayarlarda, farklı kablolarla denedim. ikincil olarak takıp açmayı da denedim ancak, ya ben başaramadım ya da arızalı hdd yi bilgisayar görmedi.

deliktas

O hard disk olmus gibi geldi bana.

wpi

hardiskin tam modelini yazarsan yardımcı olma ihtimalim var. Maxtorun 40gb lık bir serisinde kronik bir problem var. Romuna nette bulunabilecek bir yazılımla müdahale ederek kurtarılabiliyor. Ama önerim bütün verilerini yedekle, bir daha ulaşman çok zor olabilir.

Arkadaşın 40gb lık maxtoru aynı saçmalıkları yapınca kurtaramadım, 600$lık bir donanım alınması gerekiyordu.

kimlanbu
1

mobil görünümden çık