Cuma günü verdiğim Anakart ve psu siparişi bugün ulaştı. Evde eşim vardı önceden söylemiştim gelen kutulara kargo görevlisinin önünde fiziksel hasar var mı bak diye. O da bakmış hatta kutuları da açmış problem yok dedi. Akşam eve gelince detaylı incelemeye başladım. Kutular sorunsuzdu. Anakart sağlam görünüyordu ama PSU'yu incelerken içinde bir parça boştaydı ses geliyordu. Çevirdim aleti parça fan boşluğundan elime düştü. Fotoğrafını da ekledim. Hemen arıza/değişim formunu doldurdum. Sabaha cevap gelir büyük ihtimalle ama ne olur diye merak ediyorum. Sizce bir problem çıkar mı? Hani sabah "al kırdın kırdın" diye bir cevap gelmesin bana.. Bir de kutudan garanti belgesi çıkmadı. Bütün bunlar nasıl ispatlanır ki?




 

Ürünün kutusunda bir deformasyon, yırtık, ezik varsa tutanak tutuyorlar. Yoksa kargo şirketinin herhangi bir yükümlülüğü yok. İnternetten verilen siparişlerde sebep belirtmeksizin, kanunen 7 iş günü iade hakkınız var. Bir şey ispatlamak zorunda değilsiniz.

ahmetcan44

üründe hasar olsa da 7 gün kuralı geçerli oluyor mu? yani biz sağlam gönderdik siz bozuk gönderdiniz demezler mi?

oziloz

Demezler. Eksen zaten öyle çingene bir firma değil ama olsa bile diyemezler. Kanunen hakkınız var. Olay kötü niyet içeriyorsa zaten en kötü ihtimalle Tüketici Hakem Heyeti'ne gider. Mahkemede çözülür.

ahmetcan44

o görünen parça kondansatör denilen bir devre elemanı..fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla psu"ya ait değil,dikkatsiz bir eleman parçayı psu"nun içine düşürmüş olsa gerek..paniğe gerek yok,tak fişi kullan psu"yu..o parçayı da elektronikçi bir arkadaşın varsa ona hediye dersin..

izole

Sonucu merak edenler olabilir diye yazıyorum. Eksen bilgisayar, ürünü değiştirip yenisini gönderdi.

oziloz
1

mobil görünümden çık