mesela işletme okuyacağım diyelim. bunun için fakültenin bir önemi var mıdır? mezun olunca iş ararken önemi olur mu?




 

siyasal bilgiler fakültesi 1-0 önde başlatır

taha1907

fakültenin derken okulun demek istiyorsun heralde. özelde var kamuda da var. kendini geliştirdiysen pek yok. kendini geliştirmek derken, hem teknik hem sosyal manada.

özeli anlatayım. özeldekiler odtü boun ve bilkenti çok seviyorlar. çok teknik bilgi istemiyorlar ama özgüvenli insan istiyorlar. şahsen ben bir çok mülakatta gördüm. sadece özgüvenim ve taktiklerim ile grup mülakatlarında rahatlıkla öne çıkıyorum. biraz akıl oyunları yapıyorum vs.

kamuda da var. üst kurul denilen kurumlar ve benzerleri bu dediğim bölüm mezunlarını seviyorlar. ama bakanlık düzeyinde uzman yardımcılarında mümkünse gazi yada ankara tercih etmeye çalışıyorlar. tabi torpilin de önemi var.

bir de düzgün okulda düzgün eğitim veriyorlar. teknik eğitimin dışında mülakat sunum için bile dersler var. ben odtü işletme mezunuyum nerdeyse her derste ingilizce sunum yaptım, 2 sunum 1 mülakat dersi aldım. kuzenime soruyorum istanbul işletme mezunu kendisi var mı sizde de diye. yoo diyor.

ayiadam

@siradan bir adam hocam yani ders açısından mı farklı diyorsunuz?

geberix

işletmeyi işletme fakültesinde okumakla sbf ya da iktisatta okumak arasında fark var tabi. örneğin bir iktisat dersi işletme fakültesinde çok derin işlenmezken iktisat fakültesinde ağır bir şekilde dayarlar. sbf de ise daha siyasal ağırlıklıdır. mesela gir bak istanbul üniversitesi'nin farklı fakültelerindeki işletme ders programlarına. daha net anlarsın.
iş ararken hangi sektöre yöneleceğin önemli. finans, pazarlama, yönetim?

rayde

işletme okumayınız. cidden tırt bir bölüm olmasının yanı sıra şu an 4985940583 tane işsiz mezunu var.

sorunuza gelince, hangi okuldan mezun olduğunuzun önemi var elbette. önde gelen üniversitelerin belli bir marka değeri oluyor. fakülte (bkz: mülkiye) değilse bir önemi yok :)

boo ya moon
1

mobil görünümden çık