merhaba,
sanırım gidip belge filan verince aynı zamanda form gibi bişey de doldurucam. bu formda şu soruya şöyle cevap ver/verme diyebileceğiniz bişey var mı? ayrıca bir de sınav yapılıyor herhalde, önemsiz olduğu söylense de. bu gitmeden ne kadar süre önce yapılıyor. aralıkta gidenler için ne zaman yapılacak mesela. bu sınava giriş bir il seçeceksek onu göre seçicem de ondan soruyorum.

ayrıca kadıköy askerlik şubesi'ne gitmeyi düşünüyordum ama geçen gün bir arkadaşım sarıyer'dekinin gayet sakin, iyi olduğunu söyledi. arada önemli fark mıdı bilen var mı? sarıyer'e kadar gitmeme değer mi?

 

askerliğini ya da spor yapma durumunu engelleyecek bir durum varsa bunları muhakkak belirt.

yedek subaylık sınavını soruyorsun sanırım. Aralık celbi için 1-2-3 Aralık günlerinde sınav yapılır ve 10 Aralık'ta sınav sonucu ve hangi birliğe katılacağın açıklanır. Sınava hangi ilde girmek istiyorsan o ilin askerlik şubesinden ya da sınav merkezi o il olan diğer illerin askerlik şubelerinden sevk belgesini alman gerekiyor. Yani ilk başvuru için nereden başvurduğun önemli değil. Ancak Kasım ayında sevk belgesini almaya gittiğin şube önemli.

himmet dayi

yedek subaylar uzun dönem yapıyor değil mi? ben 4 yıllık mezunuyum ama uzun yapmak istemiyorum zaten o zaman girmesem daha mı iyi, oluyor mu öyle?
ilk başvuru için yer sormamın nedeni sınav yeri için değildi aslında. hangisinde daha az beklerim, daha az uğraştırırlar vs. gibiydi amacım.

tepedeki psychedelic adam
1

mobil görünümden çık