1 tb'lık harici hdd almayı düşünüyorum, fakat geçmişte hdd'lerden çok çektim. kafa da attı, verilerim güme de gitti falan filan... olmayacak diye bir şey yok tabii ki de, ancak başımdan geçen olaylar durduk yere olmuştu.

acayip endişem var bu konuda. ne kadar güvenebilirim? kullanan çok insan vardır elbette. belki de benim biraz da teknolojiden uzak kalmam sağlıyor bu endişeyi.


 

Bozulma ihtimali her zaman var. Kimse "Al hiçbir şey olmaz." diyemez. Ama o kadar da karamsar olmaya gerek yok. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey Windows'ta iken saatin yanından tıklayıp aygıtı çıkar demeden USB'den çekmemek. Aynı anda birden fazla kopyalama ya da yapıştırma yapmayın. Dikkatli kullanırsanız durduk yere bozulacağını pek sanmıyorum.

himmet dayi

seni çok iyi anlıyorum, aynı veri kayıpları başıma geldi ve bir daha toplayamayacağım kayıtlar vardı. saatin yanına tıklamadan da rahatlıkla çıkartabilirsin bu arada ancak şöyle tavsiye verebilirim: yedeğinin yedeğini alacaksın.. hali hazırda 2 ayrı hdd var ve korkuyorum her açtığımda içini.

dikenlitel

western digital al. bende iki tane var. kedim bikac kere yere dusurdum yuksekten ona ragmen bi sey olmadi cok saglam

maresalx

bence hdd depolama yerine bulut çözümlerini deneyebilirsiniz silinme kaybolma ihtimali çok çok çok düşük. google drive, yandex.disk. dropbox hangisi hoşunuza giderse

ne gerek var ki

İki tane al, çift yedekli çalış. Önemli verilerini tek bir medyada tutuyorsan senin hatan.

Benim harici harddisklerim hiç bozulmadı, yine de her an gidebileceklerini varsayarak hareket ediyorum.

skatheist
1

mobil görünümden çık