yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

ocak ayında isviçre'ye gitmeyi planlıyorum. bugünlerde biletleri hazır ucuzken alsam iyi olacak.

normalde isviçre schengen kabul etmiyordu, bunu biliyorum. lakin son zamanlarda okumuştum internette isviçre schengen'e evet dedi, diyecek filan diye. biraz bakındım netten şimdi, şöyle bir yazı buldum;

"Yeni yasa uyarınca İsviçre’de, gümrük memurları 12 Aralık’ta kara sınırlarında kimlik kontrollerine son verecek, havaalanlarında da 29 Mart 2009 tarihinden itibaren de Schengen bölgesi içindeki uçuşlarda kontrolleri kaldıracak."

ben havayoluyla gitmeyi planlıyordum. Mart sonunda uçuşların kontrolünün kaldırılacağının yazması, benim işin yalan olması mı demek? yoksa kontrol olsa bile fransa'dan oturma iznim olduğu için girebilirim mi demek. pek kafam basmadı açıkçası, veya basmak istememişte olabilir:)

durum hakkında bilgi sahibiyseniz ve paylaşırsanız çok mesut edersiniz;)

şimdiden teşekkürler.

 

AB ülkelerinden birinde oturma izni bulunması İsviçre'ye vizesiz giriş için yeterli. Schengen'den önce de öyleydi, hala öyle. Ben yaptım biliyorum.

Yalnızca havaalanında biraz önceden hazır olmakta fayda var bazen çıkış yapılan ülkenin pasaport görevlileri konuya tam hakim olamayabiliyorlar (İtalya'da 1 saat beklettiler havaalanında)

calendil

Lyon'da yaşayan arkadaşım -ki kendisinin Fransa'da oturma izni var- canı istediğinde arabasına atlayıp yakında Cenevre'ye geçiyor valla. Yani Fransa oturma izni ile rahatlıkla gidebilirsiniz.

fedaialkolik

Oluyor evet.

İsviçre 12'sinde Schengene girecek. Havalimanlarında kontrolün devam etmesi ise geçici bir tedbir. Yani Schengen'e dahil ülkeler arasında normalde pasaport kontrolü olmuyor, ancak bir süreliğine bu İsviçre için devam edecek. Yani sadece kontrol olacak, bakacaklar pasaporta anlamında.
Aynısı geçen sene Schengen'e katılan yeni ülkeler için de yapılmıştı. Yılbaşında katılmışlar ancak mart sonuna kadar havalimanı kontrolleri devam etmişti. Herhangi birinin oturma izniyle başka birine seyahat edilebiliyordu o zaman da.

386 dx
1

mobil görünümden çık