[teknik]
(5) 

Yedekleme

nwnd #48653
selamlar,
bilgisayarınızdaki önemli verileri yedeklemek için ne tür bir sistem geliştirdiniz? cd'ye yazmak pek mantıklı gelmiyor, uzun vadeli pek güvenmiyorum. şimdilik external hard disk kullanmaktayım ama o da sonuçta kafasına estiği bir an göçebilir.

teşekkürler,

 

harddisk, cd-dvd den daha güvenilir bir medyadır çoğu zaman. external harddisk kafasına estiği an göçebilir evet ama burada önemli olan bilgisayarının ve external diskinin "aynı anda" göçmemesi. yani riski dağıtmış oluyorsun. external disk çökerse yeni bir disk alıp yedeklerini tekrar aktarırsın. veya bilgisayarın çökerse externaldan yedeklerini geri alırsın, fakat ikisinin aynı anda gitmesi daha çok hırsızlık durumlarında olur. ikisi aynı anda bozuluyorsa şanssızsın diyelim ama en önemli verilerini üçüncü bir yere almayı düşünebilirsin. bir büyüğün dediği gibi "en az 3 kopyası olmayan dijital veri, aslında yoktur"

kurukafa

gerektiginde rapidshare kullaniyorum. rapiddisinda bikac siteye daha yukluyorum nolur nolmaz diye.

sanio

external ile birlikte işletim sisteminin olmadığı partisyonda tutabilirsiniz. tabi önemli veriden kastınız ne, boyutları ne kadar, erişim sıklığınız nasıl bunlar da önemli. sürekli editlenen text ağırlıklı dosyalarsa flash disk daha mantıklı olur.

leylak sarabi

bi external hdd aldım bir de eşitleme programım var güle oynaya kullanıyorum henüz başıma bi şey gelmedi.. zaten korka korka kullanıyorum kullandığım sırada, hani düşürmeyi geçin, hdd'yi kullandığınız sırada oynatmak, sallamak vs bile sakıncalı aslında.. ne olur ne olmaz hesabı..
hdd'nin avantajı, eşitleme programı ile kullanınca yeni eski verileri tanıyor ve direkt nokta atışıyla güncelleme yapıyor.. eksik gedik kalmıyor..

p shadow

ayrı güç girişi isteyen harici sabit disklerin, veriyi ve enerjiyi usb portundan alanlara kıyasla daha dayanıklı olduğuna dair bir inancım var. yakında uygulamayı düşündüğüm yöntemde, yedeklemek istediğim veriyi hem ayrı güç girişi olan harici sabit diske, hem de usb den beslenen harici sabit diske kaydedeceğim.

makineci
1

mobil görünümden çık