yakın akrabalar ve ilişki ile ilgili bir durum vardı.
teyze, hala, amca, dayı kızı/oğlu ile evlenilmez gibi.

neydi bu işin aslı?

 

alo diyanet'i arayın.

skplgl

bilmiyorum fak'at sonu şu şekilde olabilir:
www.youtube.com

yuto

aslında değil.
ama tavsiye etmezler.
sonuçta sakat bebeler doğuyor.
ama cevap tam olarak yasak değildir.

QwertyKlavye

kuzenler ile evlenilebiliyor ama yeğenler ile evlenilemiyor.

ayiadam

islamda aynı anne babadan doğmaların(kardeşlerin) evlilikleri yasaktır. onun dışında herhangi bir yasaklama olsa anadolu da akraba evlilikleri bu kadar yaygın olmazdı herhalde. yine de bir diyanet'e sorun.
bu arada benim halalarımı da kuzenlerine vermişler hep. hala çocuklarımdan biri fiziksel engelli, diğerlerinde de belirgin bir şekilde anlama güçlüğü var. akraba evliliği kesinlikle insan doğasına aykırı bir durum.

bugategonline

amca,dayı,hala,teyze oğlu/kızı ile evlenmek helaldir; nitekim Muhammed peygamber kızını amcaoğlu Ali'ye vermişti. Nisa suresi 23. ayette Allah şöyle bildiriyor.

"Size, şu kadınlar haram kılınmıştır: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz hanımlarınızdan doğmuş olup evlerinizde oturan üvey kızlarınız -eğer anneleriyle birleşmemişseniz o takdirde sizin için bir günah yoktur- ve sulbünüzden gelen oğullarınızın karıları. İki kız kardeşi birlikte almanız da haram kılınmıştır. Eskide kalanlar müstesna. Allah çok affedici, çok merhametlidir."

ahlaksızlığın lüzumu yok

islam'da caiz diye biliyorum. yalnız bu konuda konuşurken şunu göz ardı etmeyelim. eskiden otobüs, uçak, tv, internet vs. yoktu. çoğu insan aynı köyde doğup, yaşayıp, ölürlerdi. dedeninizi, ninenizi düşünün. benim dedem doğduğu köyde yaşadı ve öldü. bu insanlar en fazla komşu köydekilerle evleniyorlardı. ve çoğu komşu köyde akraba insanlarla doludur. uzaktan ya da yakından. o nedenle yakın akrabaların çocuklarının evlenmesinde sosyal bir gereklilik de söz konusu idi. nitekim insanlar amcaoğulları ile, halakızları ile evlendiler, evleniyorlar. fakat bu bir gereklilik değil. yani farz ya da vacip değil. mekruh da değil. sadece mübah. yani caiz. din buna izin veriyor, fakat bunu teşvik etmiyor.

and justice erol

www.dinimizislam.com

enkolaykullaniciadi
1

mobil görünümden çık